Lietā liek ieročus: pacientu izolācija Latvijā noved tuviniekus līdz baltkvēlei

© PixabayПистолет в руках, архивное фото
Пистолет в руках, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrieti neielaida slimnīcā, rezultātā viņš ielauzies tur ar ieroci rokās un draudēja personālam, līdz viņu neitralizēja apsardze.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Covid-19 pandēmija būtiski sarežģījusi pacientu apmeklējumus slimnīcās. Daudzi nespēj aptvert, ka lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ, vēsta BB.lv, atsaucoties uz Jauns.lv.

No 12. oktobra pacientu tuviniekiem aizliegts nest viņiem produktus. Turklāt ierobežots apmeklējumu laiks. Par apmeklējumu jāvienojas ar pacienta ārstējošo ārstu. Mediķis nodos atļauju apsardzei, un tikai pēc tam būs iespēja apciemot pacientu.

Янис Домбрава - Sputnik Latvija
Slēgt robežas, kafejnīcas, bārus un vispār visu: Dombravu neapmierina jaunie ierobežojumi

Tuvinieki pārsvarā tiek ielaisti pie pacientiem smagā vai kritiskā stāvoklī. Vizītes laikā apmeklētājam jāvalkā aizsargmaska.

Pacientiem ļauts nodot tikai personīgās mantas, bez kurām grūti iztikt: brilles, tālruņus, planšetdatorus, uzlādes ierīces.

Šķiet, noteikumi, kas ieviesti ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, ir saprotami. Tomēr dažu labu ierobežojumi kaitina līdz baltkvēlei.

Slimnīcās regulāri izceļas skandāli, lietā likts pat ierocis. Incidents atgadījies onkoloģijas centrā. Vīrietis netika ielaists iestādē, tāpēc viņš tajā ielauzies, bruņojies ar gāzes pistoli.

Viņš izvilcis ieroci un draudējis personālam, līdz viņu neitralizēja apsargs. Jāpiebilst, ka gāzes pistoles šāviens nelielā attālumā var nopietni ievainot.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece lūdza apmeklētājus būt pacietīgiem un saprotošiem: ja koronavīrusa karantīnas dēļ tiks slēgta kaut viena lielā slimnīca Rīgā, sekas var būt katastrofālas.

Latvija pieņēmusi stingrākus ierobežojumus

Atgādināsim, ka valdība pieņēmusi stingrākus ierobežojošos pasākumus epidēmijas rezultātā.

No 24. oktobra aizsargmaskas jānēsā visās sabiedriskajās vietās (ieskaitot kultūras iestādes un zāles, kur cilvēki sēž viņiem paredzētās vietās), arī pašvaldību un valsts iestādēs, kas sniedz pakalpojumus. Izņēmums pieļats tikai baseiniem, pirtīm un akvaparkiem, kur maskas nav iespējams nēsāt fiziski. Joprojām maskas var nenēsāt bērni līdz 13 gadu vecumam.

Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Covid-19: valdība pastiprina drošības pasākumus

Sabiedriskās ēdināšanas vietās maskas obligāti jānēsā personālam, taču ne apmeklētājiem. Tāpat maskas nav obligātas mācību iestādēs.

Ierobežots privāto pasākumu (dzimšanas dienas, ballītes utt.) dalībnieku skaits – no 26. oktobra ļauts pulcēties kompānijām līdz 10 cilvēkiem. Ja pasākums notiek zem atklātas debess, dalībnieku skaits nevar pārsniegt 100 cilvēkus. Sabiedriskajās telpās atļauts uzturēties ne vairāk kā 300 cilvēkiem vienlaikus.

Valdība ierobežojusi arī baznīcu maksimālo aizpildījumu (50% no kopējā atļautā skaita), vienam apmeklētājam atvēlēti trīs kvadrātmetri.

Ziņu lente
0