Iztaisīs divās dienās ar nosūtījumu: Latvijā maina Covid-19 testēšanas kārtību

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasЭкспресс-тестирование на COVID-19
Экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bez maksas Covid-19 testu varēs veikt tikai tie, kas būs saņēmuši ārsta nosūtījumu, turklāt Veselības ministrija sola samazināt gaidīšanas laiku analīžu nodošanai līdz divām dienām.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Latvijas Veselības ministrija tuvākajā laikā plāno izmainīt Covid-19 testēšanas kārtību. Turpmāk, lai nodotu analīzes, būs nepieciešams ģimenes ārsta vai slimnīcas speciālista nosūtījums, vēsta Тvnet.lv.

Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Galvenais infekcionists: Covid-19 uzliesmojumi turpināsies, kamēr robežas ir vaļā

Pēc Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktores Santa Līviņas sacītā, šāds solis ir jāsper, lai atrisinātu izveidojušos rindu problēmu.

Līviņa paskaidroja, ka šobrīd daudzi Latvijas iedzīvotāji, kuriem nav Covid-19 simptomu, vienalga vēlas veikt Covid-19 testu. Rezultātā laboratorijas saskaras ar paaugstinātu slodzi, bet klientiem ilgāk nākas gaidīt iespēju nodot analīzes.

Lai samazinātu rindas un gaidīšanas laiku līdz divām dienām, Veselības ministrija piedāvā veikt bezmaksas Covid-19 testus tikai ar ārsta nosūtījumu.

Pašlaik Latvijā koronavīrusa testu par brīvu var veikt ikviens gribētājs, iepriekš piesakoties pa tālruni 8303.

Vakar tika ziņots, ka diennakts laikā tika veikts 4171 Covid-19 izmeklējums. Tika reģistrēti 115 jauni inficēšanās gadījumi, vēstīja Slimību profilakses un kontroles centrs. Trīs cilvēki ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi nomira – viņu vecums bija starp 65 un 85 gadiem.

Ziņu lente
0