Krievus aicina nekaunēties, latviešus – draudzēties ar krieviem! Kāds provocē NA

© SputnikНаклейка с двумя фигурами (цвета латвийского и российского флагов)
Наклейка с двумя фигурами (цвета латвийского и российского флагов) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības pārstāvis sašutis par "provokatīvu" uzlīmi, ko viņš ieraudzījis Rīgā. Tajā skan aicinājumi latviešu, krievu un angļu valodās.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Ģirts Lapiņš, Nacionālās apvienības pārstāvis, savā mikroblogā Twitter publicējis "šausmīgu" uzlīmi, ko ieraudzījis Rīgā trolejbusa pieturā.

Uzlīmē, kas, pēc politiķa izteikuma, ir grūti noplēšama, atainotas divas cilvēka figūras Krievijas un Latvijas karogu krāsās. Par šausmām Lapiņam, abas figūras stāv apskāvušās kā labākie draugi.

Līdzās – šausmīgi provokatīvs teksts! Kāds latviešu valodā aicina latviešus doties pretī vienotai Latvijai, krievus pārliecina, ka nav kauns runāt krieviski. Savukārt angļu valodā paziņo, ka diskriminācija un sabiedrības krāpšana valstī vērojama valdības līmenī.

​Lapiņš nekavējoties nolēma, ka ar tik ķecerīgiem aicinājumiem var grēkot tikai "Kremlini".

"Latviešus kodē uz vienotu tautu, bet krievus aicina būt krieviem, ārzemniekiem sūdzoties par valdību," par "propagandistu" darbību sašutis Nacionālās apvienības loceklis.

Jāpiebilst, ka Lapiņu pārsteigušās uzlīmes apakšdaļā redzama kustības "Taisnīga Latvija" (Fair Latvia) vietnes adrese. Lūk, kas rakstīts viņu lapā Facebook.

"Visiem Latvijas iedzīvotājiem jādzīvo vienotā, demokrātiskā un taisnīgā valstī, kurā tiek ņemtas vērā katra iedzīvotāja intereses. Tas ir kustības "Taisnīga Latvija" vienīgais mērķis. Pirmkārt, ir nepieciešams saprast, kas patiesībā notiek Latvijā 2020. gadā pēc 29 neatkarības gadiem un 16 gadiem dalības Eiropas Savienībā."

Ziņu lente
0