Nedēļas statistika: 50 cilvēki saslimuši ar Covid-19 pēc kora mēģinājuma

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SPKC apkopojis informāciju par Covid-19 izplatību Latvijā šonedēļ – salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tā pieaugusi par 56%.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Nedēļas laikā epidemioloģiskā situācija uzlabojusies Daugavpils un Kuldīgas pašvaldībās, toties pasliktinājusies pārējā valsts teritorijā, konstatēja Slimību profilakses un kontroles centra specialists Jurijs Perevoščikovs, vēsta LSM. Šonedēļ Covid-19 pirmo reizi aiznesis arī gados jauna pacienta dzīvību.

SPKC dati liecina, ka jauno uzliesmojumu vidū uzmanību pievērš situācijas straujā pasliktināšanās Vecpiebalgā. Epidemiologi saņēma informāciju, ka tur inficēts izglītības iestādes darbinieks, kas kontaktējies ar lielu skaitu cilvēku – ne vien skolā, bet arī ekskursijā un kora mēģinājumā. Vecpiebalgas novadā sākusies plaša testēšana ar siekalu testiem, identificēti vismaz 50 gadījumi.

Отработка действий на случай поступления инфицированных - Sputnik Latvija
"Latvieši, karš ir sācies!": sociālie tīkli par infekcijas jauno antirekordu Latvijā

"Sākotnēji mēs reaģējām uz gadījumu, kas bija saistīts ar saslimšanu izglītības iestādes darbiniekam. Mēs noskaidrojām, ka šis cilvēks bija saistīts ar citiem, kas piedalījās kora nodarbībās. Mēs noskaidrojām, ka arī pavisam nesen notikusi ekskursija, kas nav ļoti ieteicams. Līdzīga situācija kā Natālijas Draudziņas skolā," stāstīja epidemiologs. Viņš norādīja, ka saslimuši pedagogi, audzēkņi, skolas darbinieki.

Tāpat viņš pastāstīja arī par neseno Covid-19 pacienta nāves gadījumu. Viņš piederēja pie 30-35 gadu vecuma grupas. Speciālists norādīja, ka nekādas blakus slimības pacientam nebija novērotas. Sākotnēji bijuši vien nelieli8 simptomi, vēlāk stāvoklis krasi pasliktinājies, viņam bija grūti runāt. Specialists atgādināja, ka Covid-19 var novest pie smagas slimības gaitas arī veselus cilvēkus. 

Viņš aicināja rūpīgi ievērot drošības pasākumus, jo tie līdz – to apliecina Daugavpils un Kuldīgas piemērs.

SPKC apkopojis informāciju par Covid-19 izplatību. Salīdzinājumā ar aizvadītās nedēļas piecām dienām tā pieaugusi par 56%. Piecu dienu laikā šonedēļ fiksēti 533 jauni koronavīrusa gadījumi, aizvadītajā nedēļā – 341. Apstiprinošo testa rezultātu īpatsvars pieaudzis noi 2,3% līdz 2,9%.

Ziņu lente
0