"Latvieši, karš ir sācies!": sociālie tīkli par infekcijas jauno antirekordu Latvijā

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasОтработка действий на случай поступления инфицированных
Отработка действий на случай поступления инфицированных - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā uzstādīts jauns Covid-19 infekcijas gadījumu antirekords. Sociālo tīklu lasītāji ir iebiedēti, tomēr aicina nekrist panikā un ievērot drošības pasākumus.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Vakar Latvijā veikti 4759 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 148 jauni inficēšanās gadījumi. Viens cilvēks miris. Jāpiebilst, ka viņš piederēja pie 30-35 gadu vecuma kategorijas.

Ziņa par to, ka inficēto skaits dienas laikā pietuvojies 150, kā arī par jaunā cilvēka nāvi ar koronavīrusa diagnozi, raisījusi sašutuma vētru sociālajos tīklos.

"Latvieši, karš ir sācies! Karā vieglāk mirt," skumjo statistiku Twitter tīklā komentēja Voldemārs Burģis.

​​"Sāk izskatīties nopietni," uzskata lasītājs ar lietotājvārdu aliaL.

​​"No sirds jūtu līdzi tuviniekiem... Covid nodaļas vadītāja Bērziņa intervijā IR otrdien stāstīja par jaunu sievieti (34) reanimācijā, kam vissmagākā slimības gaita. Vēl ārste sacīja, ka vēlētos ar skaļruni izbraukāt visu Latviju, saucot: cilvēki, esiet uzmanīgi!" raksta Nellija Ločmele, žurnāla IR vadītāja, kuras dzīvesbiedru aiznesa vīrusa vilnis pavasarī.

​​"Lūdzu, lūdzu, visi esam piesardzīgi un uzmanīgi - mums aug inficēšanās gadījumi UN ir miris cilvēks, kuram nebija 35 (!!!) gadi," aicina Justīne Panteļējeva.

​Kristīne savukārt skumji atzina, ka nu esot pagaisušas viņas cerības par klātienes mācību atjaunošanos pēc divām nedēļām.

Citiem šķita, ka pie koronavīrusa izplatības vainīgs pasākums, ko organizēja deputāts Aldis Gobzems.

"Lūk, Alda Gobzema un tamlīdzīgu aktivitāšu rezultāts," sašutis komentētājs ar lietotājvārdu "Par godīgu Valsti!"

​​"Nez, vai šeit gadījumā nesāk arī parādīties Alda Gobzema kovidtusa sekas?" pieļāva komentētājs "a k".

​Citi ieteica savus problēmas risinājumus: sēdēt mājās, nēsāt maskas un pat slēgt ekonomisko darbību Latvijā.

"Šajās brīvdienās paliekam mājās, labi?" visiem ieteica Alise.

​​"Man tomēr šķiet, ka asap slēgt VISU pakalpojumu nozari un samaksāt VISIEM darbiniekiem dīkstāves pabalstus bez īpašas čakarēšanās (700+ ja nodokļi maksāti, <500, ja nav), būtu ekonomikai mazāk sāpīgi nekā šī lēnā agonija, kas ļoti iespējams beigsies ar Itālijas stila lockdown," savas domas izteica Ģirts. 

Ierobežojumi Latvijā

Atgādināsim, ka sakarā ar koronavīrusa jauno vilni Latvijā ieviesti ierobežojumi – privātos pasākumos telpās var pulcēties līdz 30 cilvēki, zem atklātas debess – līdz 300 cilvēki, sabiedriskās vietās jānēsā maskas.

Maskas obligāta nēsāšana (izņemot bērniem līdz 13 gadu vecumam) noteikta tirdzniecības vietās, dzelzceļa stacijās, autoostās un lidostās.

Возобновление работы фитнес-центров после карантина - Sputnik Latvija
Ar ko treniņš ir bīstamāks par ballīti: fitnesa zāles gatavo piketu, pasauks arī klientus

Maskas jānēsā muzejos, izstāžu zālēs, bibliotēkās, arī šo iestāžu darbiniekiem, ja no apmeklētājiem viņus nešķir fiziska barjera.

Izklaides un sabiedriskās ēdināšanas vietas var strādāt tikai līdz pusnaktij, pie viena galdiņa var sēdēt ne vairāk kā četri cilvēki, ja viņi nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Uz mēnesi aizliegti kolektīvie treniņi telpās. Šis ierobežojums nav attiecināts uz olimpiskajiem sportistiem, pieaugušo izlases komandām un augstāko līgu. Kolektīvos amatieru pasākums ļauts organizēt tikai svaigā gaisā ar noteikumu, ka sportisti neizmanto ģērbtuves. Sporta zālēs atļautas tikai individuālās sporta nodarbības.

Pie tam no 17. oktobra līdz 6. novembrim plānots aizliegt sporta pasākumu organizāciju, kolektīvās nodarbības sekcijās un pulciņos notiks attālināti. Klātienē iespējamas tikai individuālās nodarbības.

Ziņu lente
0