Latvijā atgriežas obligātais sejas aizsargmasku režīms

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПродажа медицинских масок в аптеках
Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No šodienas Latvijā paplašinās vietu saraksts, kur tiek ieviesta obligāta sejas maskas lietošana; no 7. oktobra šī prasība tiek ieviesta sabiedriskajā transportā, taču pieaugošā Covid-19 gadījumu skaita valstī dēļ saraksts tiks papildināts.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Sakarā ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu obligāto sejas aizsargmasku valkāšanu ievieš arī tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās, teikts Riga.lv Facebook grupā. Jaunās prasības stājas spēkā no šodienas, 14. oktobra.

Vietu sarakstā, kur jālieto sejas maskas, tāpat tiek iekļautas degvielas uzpildes stacijas, bibliotēkas, izstāžu zāles. Tātad var secināt, ka sejas maskas lietošana kļuvusi obligāta visur, izņemot mājas un ielu. Papildu prasības varētu stāties spēkā no 17. oktobra.

No 7. oktobra Latvijas sabiedriskajā transportā atkal ir kļuvis obligāti lietot sejas maskas, kuras aizsedz muti un degunu. Sejas aizsargmasku režīma ievērošanu sabiedriskajā transportā uzraudzīs sabiedriskā transporta kontrolieri un konduktori. Viņiem ir tiesības izsēdināt cilvēku, kurš ignorēs viņu prasību uzvilkt aizsarglīdzekli. Konflikta situācijas gadījumā kontrolieriem un konduktoriem palīgā nāks policija.

Ziņu lente
0