Latvijā aizliedza uzņemt ātrumu virs 90 kilometriem stundā

© Foto : dangquocbuuПриборная панель
Приборная панель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš šodienas valsts autoceļu posmos, kur vasaras laikā tika atļauts braukt ar ātrumu 100 kilometri stundā, ir noņemtas ceļu zīmes, kuras atļauj šādu braukšanas ātrumu.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. No otrdienas, 13. oktobra, atļautais braukšanas ātrums visā autoceļu tīklā nevar pārsniegt 90 kilometrus stundā, iepriekš atsevišķos ceļu posmos vasaras periodā vija atļaut attīstīt ātrumu 100 kilometri stundā, raksta Tvnet.lv.

Taču neraugoties uz pieļaujamā braukšanas ātruma palielināšanu vasaras laikā, policisti aicināja orientēties pēc situācijas, izvēloties braukšanas ātrumu. Pirms uzņemt ātrumu, ir jāpievērš uzmanība laikapstākļiem un situācijai uz ceļa kopumā.

​2019. gadā braukšanu ar ātrumu 100 kilometri stundā Latvijā aizliedza 8. oktobrī. Šogad tas notika nedaudz vēlāk, jo laiks ilgu laiku saglabājās silts un samērā sauss. Taču no šodienas spēkā stājas ierobežojumi.

Atļautais ātrums 90 kilometri stundā tagad darbosies:

- uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam;

- uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas apvedceļa līdz rekonstruējamā posma sākumam aiz Garkalnes;

- uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei;

- uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no pagrieziena uz Ozolniekiem līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā;

- uz valsts galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) atsevišķos posmos;

- uz reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) posmā no pagrieziena uz Kranciema dolomīta karjeru līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Koknese–Ērgļi (P79).

Policija aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, jo diennakts gaišais laiks samazinās, nokrišņu dēļ uz ceļiem var veidoties migla, savukārt nokritušās lapas var padarīt autoceļus slidenus, tādēļ nevajag aizmirst ne vien par atļauto ātrumu, bet arī par distanci.

Ziņu lente
0