Pēc rudens brīvlaika vecāko klašu skolēni varētu palikt mājās vēl uz nedēļu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena tālmācību nedēļa pēc brīvlaika palīdzēs apturēt Covid-19 uzliesmojumu skolās, cer Izglītības un zinātnes ministrijas vadītāja.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Pēc rudens brīvlaika 7.-12. klašu skolēni varētu pāriet pie attālinātām mācībām uz vienu nedēļu, paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Šodien no rīta attālinātā režīmā notiek Krīzes vadības padomes sēde, kurā tiek apspriesta  situācija ar Covid-19 izplatību un turpmākie pasākumi tās ierobežošanai. Sēdē piedalās Slimību profilakses un kontroles centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības, Nacionālā veselības dienesta un citu iestāžu pārstāvji.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Šuplinska aicina skolas atgriezties pie tālmācībām

Par vienu no šādiem pasākumiem var kļūt īslaicīga vecāko klašu skolēnu pārvešana pie tālmācībām, tādēļ ka šoreiz saslimšanas uzliesmojumi bieži ir saistīt ar skolām. Piemēram, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā šobrīd ir atklāti 60 Covid-19 saslimšanas gadījumi, sakarā ar ko mājas karantīna ir noteikta visai skolai.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs raidījumā atzīmēja, ka viena brīvlaika nedēļa vien palīdzēs nošķirt bērnus un novērst lokālu vīrusa nodošanu, bet ar vēl vienu tālmācību nedēļu vecākajās klasēs tas būs viens inkubācijas periods.

"Slimību vismaz skolās varēsim uz kādu laiku apturēt un turpināt mācību procesu klātienē," sacīja Perevoščikovs.

"Un pēc tam vēros situāciju, skatīsies, kādi ir dati un lems tālāk," piebilda Šuplinska.

Tāpat, pēc viņas sacītā, šodien var tikt pieņemts lēmums par sporta sacensību ierobežojumiem bērniem un jauniešiem no 16. oktobra līdz 6. novembrim. Tas neskars profesionālo sportu un starptautiskas sacensības. Ierobežojumus individuāliem treniņiem un sporta nodarbībām ārpustelpās pagaidām netiek plānots ieviest.

Ziņu lente
0