Rīga pievienojās pilsētu sarakstam, no kurām ir iespējams "aizlidot uz nekurieni"

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiem, kas ir sailgojies pēc lidostām un lidmašīnām, Latvijā piedāvā pusotru stundu palidot virs valsts teritorijas, pašizolācija pēc atgriešanās Rīgā nebūs jāievēro.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Rīga pievienojās pasaules pilsētu sarakstam, no kurām ir iespējams aizlidot "uz nekurieni" – 25. oktobrī nacionālās lidsabiedrības airBaltic lidmašīna Airbus A220-300 pusotras stundas garumā lidos virs Latvijas teritorijas un atgriezīsies lidostā "Rīga", vēsta jauns.lv.

Robežu slēgšanas un apturētās starptautiskās satiksmes koronavīrusa pandēmijas fonā dēļ dažas aviokompānijas sākušas ieviest tā saucamos reisus "uz nekurieni". Tostarp to izdarīja Taivānas aviokompānija StarLux Airlines, austrāliešu Qantas, japāņu All Nipon Airways un citas.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Latvija atļāva lidojumus uz dažām valstīm no "sarkanā saraksta"

Lidmašīnas veic lidojumus virs valsts teritorijas vai virs kaimiņvalstīm un atgriežas izlidošanas lidostā bez nosēšanās citās lidostās. Šādi reisi ir kļuvuši visnotaļ populāri. Piemēram, tika ziņots, ka StarLux Airlines pēc biļešu nonākšanās pārdošanā piecās minūtēs izpārdeva visas 188 vietas lidmašīnā.

Arī Rīgā nolēma organizēt šādu reisu. Iniciatīva pieder tūrisma aģentūrai "Balt-Go".

Lidojums Rīga – Rīga ilgs 1 stundu 25 minūtes. Pasažieriem piedāvās speciālu ēdienkarti ar ēdienu no 1937. gada pavārgrāmatas. Ekskursijas vadītāja lomā pa Kurzemi 25. oktobrī būs aktieris Andris Bulis.

Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, lidmašīna samazinās lidojuma augstumu līdz 900-1000 metriem, kas ļaus labi saskatīt notiekošo uz zemes.

Rīkotāji sola vieglos dzērienus, pēc šī lidojuma nebūs jāievēro pašizolācija.

Ziņu lente
0