No šīsdienas visiem ieceļotājiem Latvijā jāaizpilda elektroniskā anketa

© Sputnik / Sergey MelkonovГраница Эстонии с Латвией
Граница Эстонии с Латвией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
12. oktobrī darbu sāk jauna elektronisko apliecinājumu sistēma. Personām, kas ierodas Latvijā, obligāti būs jāaizpilda anketa 48 stundu laikā pirms ierašanās Latvijā.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. No 12. oktobra valstī darbu sāk jauna elektronisko apliecinājumu sistēma covidpass.lv, kurā ieceļotājiem būs jānorāda pieprasītā personu identificējošā informācija. Pie tam paplašinātas valsts policijas pilnvaras veikt pārbaudes par to, vai privātajos transporta līdzekļos nepārvietojas iedzīvotāji, kuriem vajadzētu aizpildīt apliecinājumu, bet kuri to nav izdarījuši, stāsta lsm.lv.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Latvija ievieš elektronisko anketēšanu visiem ieceļotājiem: jāpaspēj 24 stundu laikā

No šodienas elektroniskā apliecinājuma aizpilde ir obligāta. Vietnē jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, kontakttālrunis un uzturēšanās vieta Latvijā. Tāpat anketā būs jānorāda valstis, kurās persona uzturējusies pēdējo 14 dienu laikā pirms ierašanās Latvijas teritorijā.

Pēc anketas aizpildīšanas ieceļotājs saņems QR kodu. Ierodoties ar lidmašīnu, tas būs jāuzrāda pirms iekāpšanas. Ja persona nevarēs to uzrādīt, tai var tikt atteikta iekāpšana transportā.

Anketa jāaizpilda ne agrāk, kā 48 stundas pirms ierašanās Latvijā.

Jau aizvadītajā nedēļā Valsts policijas galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informēja, ka Valsts policijai piešķirtas papildu pilnvaras – tās darbinieki var izlases kārtībā apturēt transportlīdzekļus, lai pārliecinātos vai tajā neatrodas personas, kurām būtu jāaizpilda šis apliecinājums vietnē "covidpass.lv".

Kārtības policijas priekšnieks arī norādīja – tas nenozīmē, ka tiks rīkoti reidi, bet svarīgi apzināties, ka policijai nu ir plašākas iespējas uzmanīt vai noteikumi tiek ievēroti.

Ziņu lente
0