"Smaga laušanās ar lāčiem": Viņķele par valdības sēdi Covid-19 jautājumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas veselības ministre uzskata, ka valdības sēdē piektdien uzvarējušas "bailes un nedrošība".

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele savas partijas "Kustība "Par"!" kongresā izteicās par valdības sēdi, kas aizritēja piektdien, 9. oktobrī un bija veltīta pasākumiem Covid-19 ierobežošanai, vēsta Tvnet.lv. Pēc sēdes politiķei sajūta bijusi kā pēc "smagas laušanās ar lāčiem".

Šāds iespaids viņai radies, kad citi politiķi izteikuši viedokli par ierobežojumu politiku koronavīrusa izplatības apstākļos, kā arī maratona atcelšanu Rīgā.

Viņķele akcentēja, ka pēc valdības sēdes "ķermenis un prāts ir samīcīts" un īsti nevarot saprast, kas ir noticis.

Līdz valdības sēdei Covid-19 pandēmijas laikā izdevās noturēt to, ka sabiedrības veselības jautājumi ir no ideoloģijas brīvi un ka epidemioloģiskie lēmumi ir "tīra zinātne".

Рижский марафон - 2019 - Sputnik Latvija
Valdība atcēlusi Rīgas maratonu un ieviesusi jaunus ierobežojumus

Viņķele norādīja, ka situācija vairs nav tāda, kā pavasarī, kad valdība lielā mērā lēma, kas ir aizliegts.

"Pašlaik par vīrusu ir daudz vairāk zināms un ir iespējams daudz niansētākā veidā pieiet regulējuma veidošanai," pauda politiķe.

Savukārt piektdien šajos jautājumos ir uzvarējušas "bailes un nedrošība", konstatēja politiķe. Viņķele atzīmēja, ka darīs visu iespējamo, lai turpmāk vispirms tiktu pieņemti ekspertu lēmumi un pēc tam sekotu politiskais izpildījums. Politiķe pauda pārliecību, ka ir iespējams īstenot uz pierādījumiem balstītu pieeju.

Atgādināsim, ka vakar valstī reģistrēti 89 jauni koronavīrusa gadījumi, veikti 4551 testi.

Slimnīcās patlaban ārstējas 52 pacienti ar koronavīrusa diagnozi. Tas ir rekordliels rādītājs kopš pandēmijas sākuma. Pieci cilvēki ir smagā stāvoklī.

Kopā kopš pandēmijas sākuma veikti 358 498 testi, reģistrēti 2596 infekcijas gadījumi.

Ziņu lente
0