Mamma + mamma = ģimene: pie Saeimas notika pikets par visu ģimeņu aizsardzību

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Desmit tūkstoši parakstu par jaunāko petīciju par visu ģimeņu juridisko aizsardzību tika savākti mazāk, nekā nedēļas laikā.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Pie Saeimas ēkas šorīt notika pikets par visu ģimeņu tiesiskās aizsardzības nepieciešamību, vēsta TVNet.

Piketa organizatoru pārstāvis Kirils Ķirsis pastāstīja, ka pikets organizēts tāpēc, ka Saeima vairākkārt noraidījusi likuma iniciatīvas, kuras regulē laulībā nesastāvošo pāru kopdzīvi.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Pikets jau rīt no rīta 8:30 pie Saeimas! Tiekamies! #dzivesbiedri

Публикация от SELMA (@selmuush)

Piemēram, 2018. gada martā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija noraidīja iniciatīvu par Kopdzīves likuma pieņemšanu, kuru parakstīja 10 276 cilvēki, savukārt 2019. gada jūnijā Saeima ar 60 balsīm "pret" un 23 balsīm "par" noraidīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un "Jaunā Vienotība" iesniegto likumprojektu par Dzīvesbiedru likumprojektu.

Tāpat šī gada 30. septembrī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma neiesniegt iniciatīvu par dzīvesbiedru reģistrēšanu tālākai izskatīšanai, kuru bija parakstījuši 10 392 Latvijas pilsoņi.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs parakstīja petīciju par viendzimuma partnerattiecībām

Ķirsis uzsvēra, ka Saeima nedrīkst atkārtoti ignorēt valsts iedzīvotāju iniciatīvas, parlamentam ir jāizpilda demokrātijas principos ierakstītais pienākums – cienīt minoritāšu tiesības.

"Valstij ir jāpilda tās Satversmē rakstītais pienākums aizsargāt visas ģimenes, arī tās ģimenes, kuras nevar vai nevēlas reģistrēt laulību," uzsver Ķirsis.

Jaunākā petīcija par visu ģimeņu juridisko aizsardzību savāca 10 tūkstošus parakstu mazāk, nekā nedēļas laikā. Viens no tās parakstītājiem ir arī ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Ziņu lente
0