Latvijā stabilizējies Covid-19 saslimstības pieaugums: diennakts laikā 67 gadījumi

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir veikti 4426 Covid-19 testi – reģistrēti 67 jauni gadījumi; septiņu dienu vidējais atklāto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits Latvijā sasniedzis 2%.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikti 4426 koronavīrusa testi, atklāti 67 jauni inficēšanās gadījumi, trīs cilvēki tika stacionēti, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā Latvijā kopš epidēmijas sākuma ir veikts 344 821 Covid-19 izmeklējums, 2261 cilvēkam diagnoze ir apstiprinājusies.

Kopā stacionāros šobrīd ārstējas 34 pacienti ar Covid-19, 29 ir vidēji smaga slimības gaita, pieci cilvēki atrodas smagā stāvoklī. Kopumā no stacionāriem pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 ir izrakstīti 237 pacienti.

Медик в кабинете - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji baidās iet pie ģimenes ārstiem Covid-19 uzliesmojuma dēļ

Neraugoties uz saslimstības izaugsmi, Latvijas valdība šobrīd neizskata jautājumu par ārkārtējās situācijas režīma ieviešanu, 5. oktobrī paziņoja premjers Krišjānis Kariņš. Pagaidām varasiestādes iztika ar prasību aizsegt muti un degunu sabiedriskajā transportā. Bērni līdz 13 gadu vecuma drīkst nelietot maskas. Šis drošības pasākums ir ieviests uz vienu mēnesi – līdz 6. novembrim.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 36 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā viens miljons cilvēku nomira, taču vairāk nekā 27,1 miljons cilvēku izveseļojās.

Ziņu lente
0