Rinkēvičs parakstīja petīciju par viendzimuma partnerattiecībām

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtējo petīciju par viendzimuma partnerattiecību reģistrēšanu Latvijā parakstījuši jau vairāk nekā 8000 Latvijas iedzīvotāju.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Saeimas noraidītās petīcijas par viendzimuma partnerattiecībām aktīvisti nekavējoties izveidoja jaunu, kura rekordlielā ātrumā vāc parakstus, raksta Jauns.lv.

Pagājušajā nedēļā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma neiesniegt Saeimas izskatīšanai portālā Manabalss.lv uzsākto petīciju par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju, kuru parakstīja vairāk nekā 10 tūkstoši Latvijas pilsoņu.

Jau nākamajā dienā portālā tika izveidota jauna petīcija. Pirmo 24 stundu laikā to parakstīja vairāk nekā 4000 cilvēku, kas ir lielākais balsu skaits vienā dienā Manabalss.lv.

Pašlaik petīciju parakstījuši jau vairāk nekā 8000 cilvēku.

Viens no tiem ir Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Parakstījos, jo tas ir būtiski daudziem cilvēkiem, vēl jau priekšā garš ceļš, taču kopā mēs to pieveiksim. Iestājies par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību Latvijā un atbalsti dzīvesbiedru savienības regulējuma ieviešanu!" uzrakstīja viņš savā Twitter lapā.

​Atzīmēsim, ka valdošajā koalīcijā sastāv ne tikai Rinkēvičs, kurš "iznāca no skapja" 2014. gadā, bet arī Juris Pūce, kurš izveidoja vienu no iepriekšējām petīcijām par viendzimuma partnerattiecībām, taču Latvija joprojām paliek viena no sešām ES valstīm (kopā ar Lietuvu, Rumāniju, Poliju, Slovākiju un Bulgāriju), kurās netiek atzītas laulības vai partnerattiecības starp viendzimuma cilvēkiem.

"Paldies visiem, kuri jau parakstījušies, apliecinot savu atbalstu idejai, ka nav “pareizu" un “nepareizu” ģimeņu – ir tikai dažādi apstākļi, kādos veidojas ģimenes. Rekordlielā aktivitāte ir apliecinājums, ka šī iniciatīva ir aktuāla visai sabiedrībai, ne vien atsevišķām sabiedrības grupām. Mēs turpināsim vākt parakstus, jo, ja Saeima neieklausās desmit tūkstošos Latvijas cilvēku, varbūt ieklausīsies divdesmit, trīsdesmit tūkstošos un vēl vairāk," saka kustības "Dzīvesbiedri" vadītājs Kaspars Zālītis.

Kā iepriekš parādīja Kantar TNS aptauja, tikai trešā daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta iespējas reģistrēt viendzimuma pārus Latvijā iekļaušanu likumdošanā. Vairāk nekā puse (59%) uzstājas pret. Konkrēta viedokļa šajā jautājumā nav gandrīz katram desmitajam (8%).

Ziņu lente
0