Pauls nosoda Gobzemu par vēlmi padarīt viņu par miljonāru uz Latvijas iedzīvotāju rēķina

© Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasКомпозитор Раймонд Паулс
Композитор Раймонд Паулс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Aldis Gobzems nolēma savākt no visiem Latvijas iedzīvotājiem pa vienam eiro, lai padarītu Raimondu Paulu par miljonāru, bet pats maestro, uzzinot par to, ārkārtīgi negatīvi uztvēra šādu iniciatīvu.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Naktī no piektdienas uz sestdienu, no 2. uz 3. oktobri, pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Aldis Gobzems publicēja savā Facebook lapā aicinājumu visiem nevienaldzīgajiem samesties pa vienam eiro Raimondam Paulam, lai padarītu viņu par miljonāru.

Gobzems nosauca Paulu par izcilāko Latvijas pārstāvi pēdējo 100 gadu laikā, norādot, ka katram ir mīļākā maestro dziesma, jo viņa skaņdarbi nevienu neatstās vienaldzīgu.

"Raimonds Pauls ir izdarījis visvairāk, lai apvienotu cilvēkus. Latviešus un krievus," atzīmē Gobzems.

Pēc viņa sacītā, viņš vairākas reizes personīgi ir saticis maestro un atzīmēja komponista teicamo humora izjūtu, kas, neapšaubāmi, ir arī augsta intelekta pazīme.

"Es gribu, ka mūsu tautas pats izcilākais cilvēks ir miljonārs," turpina deputāts.

Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Paulam dod cerību: Latvija vēl var atgriezt viņam bankā "sadegušo" miljonu eiro

Tiesa, Gobzems uzskata, ka šo te viņa dvēseles saucienu ne visi spēs saprast, taču ar laiku obligāti sapratīs.

Komentētāji bija vienisprātis, ka Raimonds Pauls ir patiešām izcils cilvēks, savukārt Gobzema naudas vākšanas kampaņu atbalstīja ne tik aktīvi. Daži Facebook lietotāji nolēma, ka maestro uztvers to kā ziedojumus, un viņam tas nepatiks.

Kopumā viņiem bija taisnība. Svētdienas vakarā, 4. oktobrī, maestro Twitter lapā parādījās ieraksts, kurā viņš aicina neuzķerties uz tukšām politiskām runām.

"Mīļie draugi! Es neesmu lūdzis un nelūdzu man ziedot naudu – lūdzu neuzķeraties uz lētām provokācijām un populisma pilniem tekstiem. Es naudu nopelnu ar savu darbu. Un tāpat iesaku darīt tiem, kas mēģina uzdzīt politisko kapitālu ar tukšu muldēšanu," teikts ierakstā.

​Taču pat pēc šī maestro ieraksta Gobzems skeptiski attiecās pret uzrakstītajiem vārdiem, norādot, ka komponists neizmanto šādas konstrukcijas runā, un vispār nav sociālos tīklu lietotājs.

Ziņu lente
0