Ušakovs izteica prognozi Latvijai Covid-19 pandēmijas kontekstā

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков на конгрессе партии "Согласие"
Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs, eiroparlamentārietis Nils Ušakovs prognozē Latvijai masku režīmu, kurš tiks ieviests valstī tuvāko dienu laikā, un sniedz vairākus padomus par to, kā jāvalkā maska.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele jau ceturtdien, 1. oktobrī, paziņoja, ka līdz ar Covid-19 inficēto skaita pieaugumu Latvijā nāksies ierobežot savu pilsoņu brīvības.

Tātad, iespējams, tuvākajā laikā valstī atkal prasīs valkāt sejas maskas, tiks pārskatīts pieļaujamais cilvēku skaits pasākumos, ieviesti ierobežojumi sabiedriskās ēdināšanas iestādēm un kā pēdējais solis atgriezīs tālmācības skolās.

Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs savā Facebook lapā steidz mierināt Latvijas iedzīvotājus un sniedz dažus padomus par to, kā pareizi jāvalkā sejas aizsargmaska, jo Briselē, kur masku režīms ieviests sen un stabili, viņš ir guvis lielu praktisko pieredzi šajā lietā.

Ušakovs, balstoties uz Viņķeles vārdiem, prognozē, ka sejas masku valkāšana Latvijā var kļūt par obligātu vistuvākajās dienās, vismaz sabiedriskajā transportā. Tālāk viņš padalījās savā personīgajā "attiecību" pieredzē ar masku.

"Šodien ne jau par globālo – "par" vai "pret", bet vienkārši pāris padomi no personīgās pieredzes. Briselē maskās nākas staigāt vienmēr un visur jau kopš vasaras. Galvenais padoms – labāk ir ņemt daudzreiz lietojamas maskas, gan lētāk, gan ērtāk. Sevišķi, ja tu nēsā brilles, jo briļļu nēsātājiem ar maskām klājas nedaudz smagāk. Maska ir jāsavelk līdz pašām acīm, lai mala būtu zem brillēm. Bet tas ir visdrošākais variants, lai neaizsvīst stikls," pastāstīja Ušakovs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka nevar noliegt to faktu, ka "maskas, protams, tracina". Bet te viņš atgādināja par ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš ilgu laiku neticēja koronavīrusam un smējās par maskām, bet pats inficējās un "Covid dēļ var zaudēt svarīgākajās vēlēšanās savā dzīvē".

Atgādināsim, ka Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš savā Twitter mikroblogā uzrakstīja, ka pirmdien, 5. oktobrī, plkst. 12:00, notiks valdības ārkārtas sēde, kurā tiks izskatīta nepieciešamība ievest stingrākus ierobežojumus koronavīrusa izplatības novēršanai.

Ziņu lente
0