Kārtējais krīzes upuris: bankrotējis celtniecības uzņēmums

© rawpixelСтроительные каски
Строительные каски - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krīze nevienu nesaudzē: Liepājā slēgts kārtējais uzņēmums, kura vadība nav spējusi pārvarēt sarežģīto finansiālo situāciju.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Kurzemes tiesa atzinusi par maksātnespējīgu celtniecības uzņēmumu "Liepājas celtnieks", kas strādāja Liepājā kopš 2007. gada, vēsta portāls liepajniekiem.lv. Maksātnespējas administratora pienākumus pildīs Kalvis Vanags.

Noskaidrojies, ka ar prasību par maksātnespējas atzīšanu tiesā vērsies pats uzņēmums. Tā īpašnieks Eduards Slavinskis atzina, ka kompānija nespēj pārvarēt finansiālās grūtības – patlaban VID administrēto nodokļu parāds sasniedzis 55 tūkstošus eiro.

Фабрика и фирменный магазин Dzintars в Риге - Sputnik Latvija
Tapis zināms, kas nopirka maksātnespējīgā kosmētikas ražotāja "Dzintars" aktīvus

Ar Covid-19 pandēmiju saistītā krīze vien pasliktinājusi uzņēmuma finansiālo stāvokli, parāds auga, tāpēc arī pieņemts skumjais lēmums izsludināt maksātnespēju, stāstīja Slavinskis.

Iepriekš vēstīts, ka darbību valstī pārtrauc virkne uzņēmumu – finansiālā situācija pēc koronavīrusa pandēmijas pasaulē ir ļoti sarežģīta. Nesen kļuva zināms, ka Liepājā slēgta pēdējā zivju pārstrādes rūpnīca. Valsts apsolīja atbalstu tās īpašniekam Igoram Krupņikam, taču patiesībā rīkojās pretēji un pilnībā nogalināja ražotni.

Zivju konservu rūpnīca, kas sāka darbu Liepājā tālajā 1892. gadā, ir pārcietusi milzumu kataklizmu, tomēr ar pašreizējo sistēmu valstī netika galā.

Ziņu lente
0