Ar Covid-19 saslimušos sporta skolas audzēkņus centās izlikt uz ielas

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Covid-19 inficētos Ledus sporta skolas audzēkņus centās izlikt no internāta, vēsta Daugavpils medijs.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Covid-19 atklāšana Daugavpils Ledus sporta skolā noveda pie skandāla, vēsta "Naš gorod".

Šonedēļ aptuveni 35 Ledus sporta skolas audzēkņi tika aizsūtīti karantīnā Covid-19 dēļ. Dotajā brīdī Ledus halle un Ledus sporta skola ir pilnībā slēgtas audzēkņu, treneru, administrācijas un tehniskā personāla slimības dēļ.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Latvijā samazināts pašizolācijas termiņš ar Covid-19 inficēto kontaktpersonām

Saskaņā ar izdevuma datiem, internātā – Sporta pārvaldes dienesta viesnīcā 29. septembrī notika skandāls ar Sporta pārvaldes vadītāja Jurija Stivriņa, Ledus sporta skolas audzēkņu, administrācijas un Slimību profilakses un kontroles centra dalību.

Pēc tam, kad internāta iedzīvotāji saņēma pozitīvus Covid-19 analīžu rezultātus, Stivriņš izdeva rīkojumu par bērnu izlikšanu no internāta faktiski uz ielas. SPKC darbinieki bija spiesti iejaukties un aizliedza pārvietot saslimušos bērnus.

Atzīmēsim, ka iepriekšējais Covid-19 uzliesmojuma gadījums sporta skolā, jeb konkrēti Murjāņu sporta ģimnāzijā, parādīja, ka atbildīgās personas nav gatavas masveida karantīnai pusaudžu vidū. Toreiz, kā ziņoja LSM.lv, kāda inficētā pusaudža tēvs bija spiests iekārtot savam dēlam un viņa klases biedriem improvizētu nometni, un ģimnāzijas audzēkņi pārdzīvoja karantīnu brezenta teltīs.

Ziņu lente
0