Latvijā samazināts pašizolācijas termiņš ar Covid-19 inficēto kontaktpersonām

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании
Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas, ir mainītas prasības ar Covid-19 inficēto kontaktpersonām; tagad viņi var izbeigt pašizolāciju, ja desmitajā dienā veiktā testa rezultāts ir negatīvs.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Latvijas valdība noteikusi samazināt pašizolācijas termiņu ar Covid-19 inficēto kontaktpersonām no 14 līdz 10 dienām, ja ne ātrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar saslimušo viņu test būs negatīvs, vēsta Press.lv.

Saslimstības rādītāju un Covid-19 ietekmes uz darba tirgu novērtējums Latvijā liecina, ka risks, kas saistīts ar pašizolācijas termiņa saīsināšanu, ir piemērots slodzes samazinājumam uz darba tirgu, paziņoja Veselības ministrijā, skaidrojot lēmuma pieņemšanas iemeslus.

Операционная в больнице им. Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Covid-19 pasliktinājis sirds slimnieku stāvokli Latvijā

Pašizolācijas prasības tagad nav jāievēro arī personām, kuras pavada onkoloģijas slimniekus pēc ārstēšanas attiecīga profila klīnikās Baltijas valstīs, kā arī transplantācijas centru pārstāvjiem, kuri braukuši pakaļ donoru orgāniem.

Pašizolācijas prasība neattiecas uz personām, kuras pavada medicīniskos tūristus, ja tas ir saskaņots ar Veselības inspekciju un cilvēkam ir negatīvs Covid-19 tests. Laboratorijas izmeklējums uz koronavīrusa klātbūtni ir obligāts visiem medicīniskajiem tūristiem.

Piecpadsmitajā septembrī Latvijas Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas piedāvājumu samazināt pašizolācijas termiņu iebraucējiem no ārzemēm no 14 līdz 10 dienām ar virkni izņēmumu.

Divu nedēļu pašizolācija joprojām ir jāievēro inficēto kontaktpersonām, kuri strādā mācību, medicīnas iestādēs un sociālās aprūpes centros un atrodas tiešā kontaktā ar citiem cilvēkiem.

No ārvalstīm atbraukušie cilvēki astotajā dienā pēc izbraukšanas no "bīstamās" valsts var nodot Covid-19 testu, un, ja tas būs negatīvs, 11. dienā cilvēks var doties uz darbu.

Ziņu lente
0