Ieguldījām visu, ko varējām: ministrs cer iztikt bez jaunām dotācijām aviācijai

© Photo Valsts KancelejaМинистр сообщения Талис Линкайтс
Министр сообщения Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liela daļa valsts līdzekļu, kas tika piešķirti airBaltic atbalstam, jau ir iztērēta kompānijas parādu segšanai, taču ministrs Linkaits negibētu atkārtoti palaists valsts atbalsta mehānismu tuvāko gadu laikā.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Lai gan situācija aviopārvadājumos koronavīrusa pandēmijas dēļ joprojām ir ļoti nestabila, satiksmes ministrs Tālis Linkaits negribētu, lai atkal nāktos piešķirt nozarei valsts dotācijas. Par to viņš pastāstīja TV3 intervijā.

Atbalstu iepriekš saņēma lidosta "Rīga", aviosatiksmes operators "Latvijas gaisa satiksme" un nacionālā lidsabiedrība airBaltic.

"Man cilvēciski negribētos otro reizi iet cauri valsts atbalsta mehānismam, jo jau pašlaik mēs aviācijas nozarē ieguldījām faktiski visus iespējamos valsts līdzekļus," paziņoja Linkaits.

Ministrs cer, ka ar piešķirtajiem līdzekļiem pietiks tuvākajiem gadiem, taču atzīts, ka nenoteiktības līmenis paliek ļoti augsts, un nav skaidrs, kā situācija attīstīsies tuvāko mēnešu laikā.

Iepriekš avīze Neatkarīgā izanalizēja airBaltic darbības pārskatu par pirmo pusgadi un secināja, ka lielākā daļa valsts dotācijas 250 miljonu eiro apmērā jau ir iztērēta zaudējumu segšanai, kuri sastādīja 184,7 miljonus eiro. Ņemot vērā, ka situācija ar koronavīrusu neuzlabojas, aviācijas nozares stāvoklis turpina būt nestabils, ir iespējams, ka tai atkal būs nepieciešama naudas ieplūdināšana no valsts puses, turklāt ne pēc dažiem gadiem, kā Linkaits cer, bet jau šogad.

Ziņu lente
0