Latvijā 5 jauni Covid-19 gadījumi, slimnīcās ārstējas 9 pacienti

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasСотрудник лаборатории проводит тесты на коронавирусную инфекцию
Сотрудник лаборатории проводит тесты на коронавирусную инфекцию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar SPKC datiem, viens no inficētajiem ir kontaktpersona, viens ir atgriezies no ārzemēm (bijis vairākās ES valstīs), vēl trim epidemioloģiskais inficēšanās ceļš tiek noskaidrots.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Latvijā pēdējās diennakts laikā veikti 2284 koronavīrusa testi, atklāti 5 jauni inficēšanās gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Saskaņā ar SPKC datiem, viens no inficētajiem ir kontaktpersona, viens ir atgriezies no ārzemēm (bijis vairākās ES valstīs), vēl trim epidemioloģiskais inficēšanās ceļš tiek noskaidrots.

Kopumā kopš epidēmijas sākuma Latvijā ir veikts 272 381 Covid-19 izmeklējums, saslimuši 1448 cilvēki, 1248 izveseļojās, 35 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā saistībā ar Covid-19 neviens cilvēks nav stacionēts. Slimnīcās turpina ārstēties 9 pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 209 pacienti.

Iepriekš Latvijas Veselības ministrija pieņēma lēmumu saglabāt bezmaksas Covid-19 testēšanu un pārskatīja saslimušo izolācijas kārtību. Tagad ar ārsta atļauju no pašizolācijas drīkst iziet jau 7. nevis 14. dienā pēc Covid-19 diagnosticēšanas. Ja simptomi saglabājas, tad pašizolācija ir jāievēro visas 14 dienas, pēc kā to varēs pārtraukt vienīgi tad, kad simptomi nebūs manāmi vismaz trīs dienas pēc kārtas. Galīgo lēmumu pieņem ģimenes ārsts, un pacientam tiek nosūtīts apstiprinājums, ka viņš drīkst pārtraukt stingrā režīma pašizolāciju.

Наличные деньги - Sputnik Latvija
Nosaukta summa, kas būs vajadzīga pasaules ekonomikas atjaunošanai pēc Covid-19

Lai nodotu Covid-19 analīzes, jāpierakstās pa tālruni 8303, ar ko var rasties grūtības, jāizvēlas vēlamām analīžu nodošanas vieta, un tālāk jāgaida atbilde no Centrālās laboratorijas. Gribētāju pieplūduma dēļ, visticamāk, nodošanas vietā nāksies pavadīt kādu laiku rindā. Centrālā laboratorija atgādina, ka tagad pieteikumus testa veikšanai iespējams iesniegt elektroniski, rakstot uz e-pastu analizes@laboratorija.lv, kā arī darbojas papildu telefona numurs pieraksta pieteikšanai: 67 334 433.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 28 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 908 tūkstoši cilvēku ir miruši un vairāk nekā 20,1 miljons izveseļojās.

Ziņu lente
0