Burovs pastāstīja, no kā ir atkarīgs Rīgas nākamā gada budžeta apmērs

© Sputnik / Sergey MelkonovИнформационный день в Общереспубликанском обществе ветеранов
Информационный день в Общереспубликанском обществе ветеранов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svarīgi, kā jaunā Rīgas domes koalīcija aizstāvēs savu pozīciju attiecībā uz galvaspilsētas budžetu savu partiju locekļu priekšā valdībā, uzsvēra bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Rīgas budžets nākamajā gadā varētu samazināties par 20 miljoniem eiro, paziņoja galvaspilsētas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis. Pēc viņa sacītā, iemesls ir Finanšu ministrijas iniciatīva pārdalīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus par labu valstij.

Svarīgi, kā budžeta jautājumā jaunā Rīgas domes koalīcija sadarbosies ar valsti, atzīmēja bijušais Latvijas galvaspilsētas mērs, Rīgas domes deputāta amata kandidāts no partijas "Gods kalpot Rīgai" Oļegs Burovs.

"Tā ir būtiska summa, un jautājums ir par to, kā šī nauda tiks kompensēta – vai būs cita dotācija no valsts un kas būs šīs naudas vietā… Skaidrs, ka pandēmijas dēļ Latvijā ir sarežģīta ekonomiskā situācija. Kaut kur šī nauda ir jādabū, un bieži vien tas notiek uz pašvaldības rēķina. Daudz kas ir atkarīgs no tā, kā jaunā Rīgas domes vadība aizstāvēs savu pozīciju savu partiju locekļu priekšā valdībā," sacīja Burovs Sputnik Latvija.

Saskaņā ar ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, Rīgas domē iekļuvuši 7 politisko spēku pārstāvji. Paredzēts, ka koalīciju jaunajā galvaspilsētas sasaukumā izveidos "Attīstībai/Par!" – "Progresīvie", "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība – Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija. Par potenciālo Rīgas mēru nosaukts Mārtiņš Staķis ("Attīstībai/Par!" – "Progresīvie"). Gaidāms, ka jaunās domes pirmā sēde notiks jaunnedēļ.

Ziņu lente
0