Bojāgājušā Ivana Berladina mātei piesprieda piespiedu darbus

© Sputnik / Sergey MelkonovДети у подъезда Вани Берладина
Дети у подъезда Вани Берладина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra piemēroja piespiedu darbus soda kārtā vienā no krimināllietām, kas saistītas ar piecus gadus vecā Ivana Berladina bojāeju 2017. gadā.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. 2017. gadā Liepājā pazudušā un no hipotermijas bojāgājušā piecus gadus vecā Ivana Berladina mātei būs jānostrādā 140 stundas piespiedu darbos. Šādu lēmumu pieņēma Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra, vēsta press.lv.

2017. gada 1. jūlijā Ivans Berladins no rīta izgāja no mājas un pazuda. Iesniegumu par pazušanu māte uzrakstīja tikai dienu vēlāk pēc viņa pazušanas. Policija un brīvprātīgie meklēja bērnu 10 dienas. 11. jūlijā Ivana līķis tika atrasts mežā Grobiņas novada Dubeņos. Saskaņā ar policijas versiju, zēns, visticamāk, sajauca autobusus un aizbrauca Grobiņas virzienā. Ekspertīze uzrādīja, ka bērns miris no vispārējas ķermeņa hipotermijas.

Apsūdzība zēna mātei tika izvirzīta pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas – par cietsirdīgu apiešanos ar bērnu. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem, piespiedu darbus vai naudas sodu.

Liepājas iedzīvotāji noliek ziedus un rotaļlietas pie Vaņas kāpņu telpas durvīm - Sputnik Latvija
Foto
Vaņas Berladina traģiskais maršruts

Apsūdzētā savu vainu pilnībā atzina un nožēlo izdarīto.

Gadījumā, ja apsūdzētais atzinis savu vainu, prokurors noslēdz ar apsūdzēto vienošanos par sodu. Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra soda kārtā piemēroja piespiedu darbus. Turklāt mirušā zēna mātei noteikta probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

Iepriekš šajā lietā tika sodīta bijusī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbiniece, kura tika apsūdzēta bezdarbībā zēna meklēšanas darbu laikā. Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka policijas darbiniece 2017. gada 2. jūlijā, dienā pēc zēna pazušanas, saņēma pa telefonu vairākas ziņas par viņa iespējamo atrašanās vietu, taču nenodeva šos datus citām dienesta personām, kuras nodarbojās ar 5 gadus vecā Ivana Berladina meklēšanu.

Viņai izdevās panākt vienošanos ar prokuratūru, un viņa tika sodīta ar piespiedu darbiem.

Ziņu lente
0