ASV sankcijas liks cilvēkiem braukt stāvus: "Pasažieru vilciens" nedrīkst vērsties pie KF

© Sputnik / Sergey MelkonovДизельный поезд АО "Pasažieru vilciens" на Рижском железнодорожном вокзале
Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas sankcijas tiešā veidā kaitē Latvijas iedzīvotājiem – to dēļ "Pasažieru vilciens" nevar atremontēt dīzeļvilcienus, savukārt iedzīvotāji ir spiesti braukt stāvus un bez sociālās distances ievērošanas.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Dēļ tā, ka diviem no septiņiem vilcienu Krievijas ražojuma dzinējiem "Zvezda" ir radušās tehniskas problēmas, "Pasažieru vilciens" (PV) ir spiests palaist dažos maršrutos īsākus vilcienu sastāvus, paziņoja uzņēmuma pārstāve Agnese Līcīte, vēsta tvnet.lv.

Viens no DR1A sērijas dīzeļvilcieniem, kurš aprīkots ar dzinēju "Zvezda", no 11. augusta ir izslēgts no ekspluatācijas tā bojājumu dēļ. Tā kā Krievijas ražotājs "Zvezda" iekļauts ASV sankciju sarakstā, "Pasažieru vilciens" nevar pasūtīt nepieciešamās rezerves daļas. Otrais šīs sērijas vilciens atrodas pārbaudē, jo dzinējā parādījušās bojājumu pazīmes.

В салоне электропоезда - Sputnik Latvija
Uz Bolderāju kursēs "bimodāli" elektrovilcieni

Tas nozīmē, ka atsevišķos reisos pie pasažieru plūsmas pieauguma dažiem nāksies braukt stāvus, savukārt pīķa stundās netiks nodrošināta nepieciešamā distance starp pasažieriem.

Pēc PV valdes priekšsēdētāja Rodžera Jāņa Griguļa sacītā, dēļ tā, ka Krievijas rūpnīca atrodas sankciju sarakstā, riska zonā izrādījušies visi septiņi DR1A sērijas dīzeļvilcieni. Pats vecākais no tiem tika uzbūvēts 1982. gadā.

Maijā Latvijas uzņēmums "Pasažieru vilciens" izsludināja astoņu dīzeļvilcienu iepirkumu, lai nomainītu uzņēmuma rīcībā esošos vilcienus ar Krievijas rūpnīcas "Zvezda" ražojuma dzinējiem.

Pieteikumus iesniedza pieci uzņēmumi: "Metrovagonmaš", Krievija; CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), Spānija; Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz, Polija; Krjukova vagonu rūpnīca, Ukraina; Stadler Polska, Šveices kompānijas Polijas filiāle.

Pēc "Pasažieru vilciens" konkursa komisijas domām, izvirzītajām prasībām dalībai otrajā kārtā atbilst tikai trīs ražotāji: CAF, Pesa un Stadler Polska. Tās var iesniegt savus tehniskos piedāvājumus otrajai kārtai.

Līgumu plāno parakstīt līdz šī gada beigām, savukārt ritošā sastāva piegādei jābūt īstenotai līdz 2023. gada 30. novembrim.

Ziņu lente
0