Migranti no Baltkrievijas varēs uzlabot demogrāfiju Latvijā

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста в Минске после президентских выборов
Акция протеста в Минске после президентских выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā lolo lielas cerības uz politiskajiem bēgļiem no Baltkrievijas – viņi it kā atrisināšot valsts demogrāfijas problēmas.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Latvijai derētu vienkāršot Baltkrievijas pilsoņu pieņemšanu, kuri tiecas pamest valsti, sacīja telekanāla RigaTV24 ēterā Latvijas Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Pagājušajā nedēļā Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka Latvija ir gatava pieņemt politiskos bēgļus no Baltkrievijas. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, no savas puses, piedāvā patvērumu Baltkrievijas kompānijām.

Участник акции протеста с флагом на площади Независимости в Минске - Sputnik Latvija
Baltkrievijā piedāvā atņemt krievu valodai valsts valodas statusu

Pēc Kulberga domām, baltkrievu migranti spēj gan atrisināt Latvijas demogrāfijas problēmas, gan palīdzēt tikt galā ar darbaspēka trūkumu.

"Manuprāt, ja mēs runājam par politisko nākotni, kā arī par dzimstības problēmām Latvijā, tad baltkrievu emigranti, kuri, diemžēl, šobrīd bēg no režīma – tie ir labākie migranti Latvijai no visiem iespējamajiem. Tie ir ļoti izglītoti, ļoti nacionāli, ļoti tuvi mums pēc morāles un domāšanas cilvēki, patiešām labs darbaspēks. Uzskatu, ka mums ir jāatver robežas visiem, kurš brauc no turienes labākas dzīves meklējumos," sacīja Kulbergs.

Atzīmēsim, ka darba migranti no Ukrainas vairs neizraisa Baltijas valstīs tādu entuziasmu – nacionāli norūpējušies politiķi nav gatavi risināt demogrāfijas problēmas ar cilvēku palīdzību, kuri sarunājas lielākoties krievu valodā.

Ziņu lente
0