Latvija bez maksas mācīs baltkrievu jauniešiem polittehnoloģijas pamatus

© AFP 2023 / Sergei GaponУчастники акции протеста на площади Независимости в Минске
Участники акции протеста на площади Независимости в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sludinājumā par baltkrievu uzņemšanu pievienota fotogrāfija no mītiņiem – tas liecina par Latvijas augstskolas vēlmi gatavot kadrus "sociotehnisko sistēmu modelēšanai". Interesanti, kāda būtu reakcija, ja ar līdzīgu piedāvājumu nāktu klajā baltkrievu augstskola.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik, Jūlija Granta. Vidzemes Augstskola aicina desmit studentus no Baltkrievijas maģistra un doktora programmām, tostarp – arī sociālo tehnoloģiju jomā. Mācības notiks uz Latvijas budžeta rēķina.

Pieteikumi studijām tiek pieņemti līdz 7. septembrim. Divas no piedāvātajām specialitātēm skar sociālās tehnoloģijas, sociālo modelēšanu un pārvaldi. Sludinājums augstskolas vietnē ilustrēts ar fotogrāfiju no kāda mītiņa Baltkrievijā – tas spilgti apliecina vēlmi veicināt demokrātiju kaimiņvalstī un gatavot kadrus "sociotehnisko sistēmu modelēšanai".

© Photo Vidzemes AugstskolaEkrānuzņēmums no Vidzemes Augstskolas vietnes
Latvija bez maksas mācīs baltkrievu jauniešiem polittehnoloģijas pamatus - Sputnik Latvija
Ekrānuzņēmums no Vidzemes Augstskolas vietnes

Iespējams, šis Vidzemes augstskolas piedāvājums nācis klajā tāpat vien, jo tajā nav ne informācijas par pieteikumu formātu, ne ziņu par piešķirtajiem grantiem. Turklāt ir grūti iedomāties, ka baltkrievi brauks uz Latvijas laukiem, kur vien retais runā krieviski un vēl mazāk sastopama angļu valoda.

Tomēr Latvijas augstskolas sirsnīgās rūpes par polittehnologu audzināšanu Baltkrievijai ir gana daiļrunīgas.

"Ja Krievijas augstskola piedāvātu Latvijas studentiem dažādu sociālo procesu vadības tehnoloģiju studijas bez maksas un ilustrētu piedāvājumu ar fotogrāfiju no krievu skolu aizstāvju mītiņiem Rīgā, būtu šausmīgi bļāvieni, - ziņu komentēja sabiedriskais aktīvists Armens Halatjans. – Tomēr tādu piedāvājumu no Krievijas puses būtu pat grūti iedomāties."
Ziņu lente
0