Kariņš vēsta, kur Latvija ieņem līdera vietu eksportā, un latviešu pastāvēšanas iemeslu

© REUTERS/Christian HartmannПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš uzskata, ka valstij lemts pacelties virs Eiropas Savienības vidējā līmeņa, pateicoties augstajām tehnoloģijām. Turklāt viņam zināms, kāpēc latviešu tauta pastāv jau vairāk nekā tukstoš gadus.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš atainoja valsts varavīkšņotās perspektīvas 10-15 gadus tālā nākotnē. Viņa uzruna izskanēja sestdien, 22. augustā partijas "Vienotība" kongresā, vēsta Bb.lv.

Kariņš paziņoja, ka Latvija pati nesaprotot, cik strauji tā attīstās, it īpaši augsto tehnoloģiju sfērā, lai arī, pēc ministra vārdiem, ieņem līdera vietu to eksportā.

​Valdības vadītājs konstatēja, ka Latvijā jau ir kompānijas, kas izstrādā sarežģītas, mūsdienīgas un visā pasaulē pieprasītas tehnoloģijas.

Vēl 10-15 gadi tik straujas attīstības, un Latvija beidzot sasniegšot vidējo līmeni Eiropas Savienībā un dosies tālāk pretī jaunām virsotnēm, drosmīgi prognozēja politiķis.

Кошелек - Sputnik Latvija
"Pašreiz tas ir brāķis. Teiksim godīgi": kas ir neapmierināts ar nodokļu reformas projektu

Viņš paziņoja, ka visa Latvijas valdība un it īpaši partija "Vienotība" jau daudz ko sasniegusi finanšu sistēmas sakārtošanas jautājumā. Acīmredzot, viņš runāja par savu "kapitālo remontu", kas izslaucījis no valsts ārvalstu investīcijas miljoniem eiro apmērā.

Par sasniegumu Kariņš uzskata arī teritoriālo reformu, par kuras jēgu vēl joprojām nenorimst strīdi.

Par nopelnu Ministru prezidents uzskata arī pašreizējo situāciju pandēmijas jomā – zemo saslimstību ar Covid-19 valstī, kuras kontekstā eksperti skeptiski norāda uz atbilstoši zemo demogrāfisko līmeni valstī. 

Politiķis savā runā pieminēja arī latviešu tautu un pamatoja tās ilgstoši pastāvēšanu spēcīgo kaimiņu aplenkumā. Pēc Kariņa domām, tā ir spēja rīkoties ar atbildības sajūtu par izpildāmo uzdevumu.

​Valdības vadītājs skāra arī izglītības un veselības aprūpes nozares. Viņš norādīja, ka partija plāno skolu tīkla uzturēšanas un sakārtošanas uzlabojumus, kā arī slimnīcu tīkla sakārtošanu.

Ziņu lente
0