"Steidzami jāieved vergi!": "Latvijas pasta" darba piedāvājums rada sašutumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПочтовый ящик
Почтовый ящик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastnieka vietas piedāvājumā interesentiem solīta alga 348 eiro apmērā bruto, sociālās garantijas un pat kompensācija par degvielu, tomēr automašīna ir vajadzīga pašam sava.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Sociālo tīklu lasītāji ir sašutuši par uzņēmuma "Latvijas pasts" darba piedāvājumu – tas meklē pastnieku Tīnūžos.

Kandidātam vajadzīga sava automašīna un jāstrādā gandrīz pilna slodze (0,8 slodze), bet par to viņam piedāvā 348 eiro pirms nodokļu nomaksas, degvielas un auto amortizācijas kompensāciju, sociālās garantijas un veselības apdrošināšanas polisi.

Lielā valsts uzņēmuma "Latvijas pasts" varen "dāsnais" piedāvājums radījis vētrainu atbalsi.

​​"Lūk, to es saprotu! Alga BRUTO 348€!!! Izmantot savu auto!!! Kāda alga ir "Latvijas pasts" vadībai? Nebija ap 100 tūkstošiem par 2019. gadu? Un pasakiet, ka te viss ir kārtībā!" bija sašutis Twitter lasītājs ar lietotājvārdu 4diena.

​​"Smieklīgi tas, ka "Latvijas pasts" domā, ka cilvēkiem, kas saņems šo "algu", jau būs iegādāts auto. Pie tam - braucošs un tehapskati izejošs," par darba devēja prasībām bija pārsteigta GBaiba Horelika.

​​""Latvijas Pasts", tā vadība ņirgājas par pastniekiem. Gan par tiem, kam savi auto jānodzen, gan par tiem, kam pat velosipēdus nedot, jo, redz, teritorija par mazu esot?! Bet neviens no vadības pat neiedomājas, kā pastnieks bez velosipēda pastieps to smago somu. Tur veselība beigta!" par katorgas darbu pastā stāsta komentētājs cilveks444.

​​"Vai zināt, ka ir nabaga pastnieki, kuri gadiem strādā par tādu naudu un spiesti triekt savu auto? Pasts ar attieksmi pret saviem darbiniekiem ir nejēdzīgākā organizācija, kādu vien var iedomāties," pastāstīja selenia.

​"Faktiski Pasts grib iznomāt auto ar vadītāju par 348 eiro!" konstatēja Biezenis1.

​​"Steidzami jāieved vergi!" tādu problēmas "risinājumu" piedāvāja Juris Bisnieks.

Atzīmēsim, ka uzņēmums "Latvijas pasts" jau vairākkārt kritizēts par darbinieku ekspluatāciju: pasta darbinieki stāsta, ka alga par 0,8 slodzes pastniekam sastāda 260 eiro.

Продажа алкоголя - Sputnik Latvija
"Latvijas Pasts" saņēmis beztermiņa licenci alkoholisko dzērienu tirdzniecībai

Saskaņā ar darba līgumu ar tādu slodzi, pastniekam (valstī ir aptuveni 1200 pastnieki) jāstrādā 32 stundas nedēļā, tas ir, 6 stundas un 20 minūtes dienā, tomēr patiesībā nākas strādāt, līdz iznēsātas visas todien izsniegtās vēstules un sūtījumi.

Vienlaikus "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētāja Mārča Vilcāna alga pērn sastādīja 110 430 eiro – par to liecina viņa amatpersonas deklarācija. Viņam pieder arī pieci nekustamo īpašumu objekti un divas automašīnas.

Ziņu lente
0