Latvijas iedzīvotājs atrada dārgumus

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasКлад серебряных монет. Архивное фото
Клад серебряных монет. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izvedot pastaigā suni pie mājas, Baldones iedzīvotājs atklāja īstus dārgumus, kuri sastāvēja no senām monētām, tās tika nodotas Nacionālajam vēstures muzejam.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Uziet dārgumus Baldones iedzīvotājam Augustam Gerdtam palīdzēja metāla detektors, vēsta Mixnews.lv.

Augusts pastaigājās ar suni pa savu teritoriju. Līdzi viņam bija metāla detektors, patiesībā viņš necerēja atrast dārgumus, kad pēkšņi viņam palaimējās.

Vietā, kur agrāk bija purvs, viņš atrada 277 senlaiku monētas.

Ташкент, Узбекистан - Sputnik Latvija
Taškentā atrasta vairāk nekā miljona dolāru vērtā apslēptā manta

Pats Augusts stāsta, ka ļoti uztraucās un saprata, kāda atbildība bija uz viņa pleciem brīdī, kad viņš atklāja, ka viņa rokās ir patiesi dārgumi, kuriem ir vēsturiska vērtība.

Turklāt, pēc viņa sacītā, viņš lieliski zina, ka cilvēki velta daudzus gadus šādu dārgumu meklējumiem, taču neko tā arī neatrod. Bet viņam ir palaimējies.

Vīrietis nodeva dārgumus Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam. Tur noteica, ka viņa atklātās monētas tika kaltas ārzemēs, taču bija apritē Latvijas teritorijā.

Tāpat speciālisti uzskata, ka monētas bija paslēpis visnotaļ turīgs cilvēks Lielā Ziemeļu kara laikos, ap 1700. gadu.

Lielais Ziemeļu karš, jeb Divdesmit gadu karš norisinājās no 1700. līdz 1721. gadam starp Zviedriju un Ziemeļeiropas valstu koalīciju. Tas bija karš par Baltijas zemēm, kurš beidzās ar Zviedrijas sakāvi.

Ziņu lente
0