Latviete pasūdzējās par darba devēju attieksmi pret krievu draudzeni

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasПодача документов в вузы
Подача документов в вузы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāju izbrīnīja darba devēja attieksme pret viņas krievu draudzeni – latviešu skolas absolventi, kura runā bez akcenta, "atšuva" ar latviešu valodas nemācēšanas ieganstu.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Latviete Dace padalījās ar saviem Twitter sekotājiem stāstā par to, kā viņas krievu draudzene meklēja darbu.

"Mana krievu draudzene grib mainīt darbu. Nosūtīja CV uz vienu kantori. Kad pēc dažām dienām nebija feedback, uzzvanīja, lai apjautātos. Viņai atcirta, ka vajag mācīties latviešu valodu. Viņa beidza latviešu skolu, studēja latviski un runā bez akcenta. Kas tas par stulbumu?!" pauž neizpratni Dace Ševčenko.

Komentētāji izturējās pret izklāstīto stāstu ar zināmu skepsi, taču vairākums tomēr izvērtēja to kā rupjību no darba devēja puses un pat palūdza nosaukt firmu.

"Ļoti prasītos kantora nosaukums. Es ļoti gribētu nosūtīt viņiem CV, un pēc tam pierakstīt sarunu," raksta blogere Ksenija.

​"Viss kārtībā! Idioti paši izgaismojās. Daudz sliktāk būtu, ja draudzene tur dabūtu darbu un attieksme parādītos ar laiku," dalās domās Rolands.

​Taču bija arī tādi, kas attaisnoja darba devēja dīvaino nostāju.

"Varbūt soctīklos ir kāda bilde vai "like" no 9.maija, 23.februāra utml.? Ja tā, tad meitenei ir fašistes zīmogs, un vairumā latviešu firmu nekas nespīd," uzskata Voldemārs.

​"Neticu šim stāstam. Parasti ir otrādi," pārliecināts Leo.

​"Silti iesaku meklēt darbu vietā, kur angļu valodas zināšanas visus interesē krietni vairāk kā latviešu un krievu. Vairāk pelnīs, mazāk lohu," piedāvā tvīta autores draudzenei lietotājs ar segvārdu Jezus.

​Beigās tvīta autore vēlreiz pacentās izskaidrot situāciju.

"Ir pilnīgi iespējams, ka viņai uzbrauca tāpēc, ka zvanīja, lai dzirdētu feedback. Daudzi darba devēji tiešām negrib, lai zvana. Un teicienu izmantoja ne kā nacionālistiski tendētu uzbraucienu. Bet, lai kā arī nebūtu, reakcija bija nepatīkama un draudzene uztvēra tā, kā uztvēra," raksta Dace Ševčenko.

"Un, redzot komentārus, kuros ir kaut kāda delusional apziņa, ka LATVIEŠI TĀ NEKAD NEDARĪTU, viņa ir KRIEVENE, 9.maijs, nemāk pareizi RAKSTĪT, noteikti RUNĀJA KRIEVISKI, es pilnīgi saprotu, kāpēc viņa tā reaģēja. Integrācija ir tikai skaists vārds," rezumēja tvīta autore.

Atgādināsim, ka Latvijā ir viena valsts valoda – latviešu. Krievu valodai ir svešvalodas statuss, neskatoties uz to, ka tā ir dzimtā valoda gandrīz 40% valsts iedzīvotāju.

Ziņu lente
0