"Kauns": krievu valoda LTV izraisīja sašutumu latviešu Twitter segmentā

© Sputnik / Sergey MelkonovТелебашня на Закюсале
Телебашня на Закюсале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas sižets, kurš tika parādīts LTV ziņu raidījumā, līdz sirds dziļumiem sadusmoja nacionāli norūpējušos publiku – aizkadra tulkojumā viņi saklausīja krievu valodu.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Televīzijas skatītāju neizpratni izraisīja LTV ziņu raidījuma "Panorāma" sižets, kurš bija veltīts bēdīgajai situācijai kādā Rīgas iekšpagalmā, kuru okupēja žurkas, - precīzāk, tas, ka rīdzinieki sarunājās ar žurnālistu krievu valodā.

Sižets tika translēts latviešu valodā, intervēto cilvēku runa tika tulkota latviešu valodā, taču sociālo tīklu lietotājus sadusmoja pats fakts, ka sižeta varoņi runāja ar žurnālistiem savā dzimtajā valodā.

Par runāšanu krievu valodā Latvijas iedzīvotājus metās aizvainot un pazemot, kritikas porciju saņēma arī LTV – par to, ka valsts televīzija vispār uzdrīkstējās parādīt sižetu ar krievvalodīgajiem.

"Interesants sižets - sabiedriskais medijs turpina veidot sižetus no ārzemēm. Kādā nolaistā Krievijas mazpilsētā iedzīvotāji nomocījušies no žurkām un skumst pēc vecās varas," sarkastiski raksta sabiedriskais aktīvists no Liepājas Aigars Prūsis.

​​"Bet jautājums ir - kā visi šie latviešu valodā nerunājošie un nesaprotošie cilvēki ir tikuši pie pilsonības un vēlēšanu tiesībām? Un galvenais - kāpēc?!" pauž neizpratni lietotājs ar lietotājvārdu angry by default.

​ "Nopirka. Tak pat takses bija zināmas," atklāj krievvalodīgo valsts pilsoņu pastāvēšanas "noslēpumu" Latvijā kāds Jānis.

​"Panorāmā atkal tiek intervētas bulgāru valodai līdzīgā valodā vervelējošas personas," cenšas būt asprātīgs lietotājs ArnisF.

​"KAUNS," raksta Martastante.

​"Kauns @ltvpanorama," atkārto viņas sacīto Gvido.

​Atgādināsim, ka valsts valodas statuss Latvijā ir tikai latviešu valodai, krievu valoda saņēmusi svešvalodas statusu, lai arī par dzimto to uzskata 40% iedzīvotāju. Krieviski mājās runā 37,7% iedzīvotāju. Pie tam nebūt ne visi mājās runā dzimtajā valodā – oficiālā statistika liecina, ka 37% laulību Latvijā ir jauktas.

Ziņu lente
0