Latvijas skolēniem piedāvā braukāt uz fizkultūru uz Lietuvu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasУрок физкультуры в общеобразовательной школе
Урок физкультуры в общеобразовательной школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr bērnu vajadzībām remontē vecās muižas deju zāli, viņiem noformē atļaujas braucieniem uz Lietuvu uz fizkultūras nodarbībām.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Vecumnieku novada skolas audzēkņiem, iespējams, nāksies braukāt uz sporta nodarbībām uz kaimiņu Lietuvu, vēsta Zemgales reģionālā televīzija.

Skaistkalnes vidusskolas sporta nodarbības līdz šim notika bijušajā Šēnbergas muižas deju zālē – taču ēkai ir gandrīz divi gadsimti, un tik intensīvu slodzi tā vairs neiztur.

Ученик старших классов - Sputnik Latvija
Šuplinska: vecāko klašu skolēniem tālmācības nav kļuvušas par izaicinājumu

"Mēs vairs nevarējām nodrošināt bērnu drošību," saka skolas direktore Svetlana Vāverniece.

Vietējā pašvaldība piešķīra zāles remontam 19,4 tūkstošus eiro. Šobrīd telpās notiek kosmētiskais remonts, taču plānota arī apkures sistēmas maiņa, un tiks veikti arī citi nepieciešamie darbi.

Tomēr, kamēr notiek remonts, skolēniem, iespējams, nāksies uz sporta nodarbībām doties uz Lietuvas Paņevežas apriņķi. Šobrīd notiek pārrunas par sporta nodarbību organizēšanu netālajā Lietuvas sporta zālē.

"Es redzu tādu iespēju, bet tas ļoti apgrūtinās mācību procesu. (...) Bērniem visu laiku jābūt atļaujām un visiem jānodrošina identifikācijas kartes," paskaidroja direktore.

Tas ir īslaicīgs risinājums – vienalga ir jābūvē jauna sporta zāle. Taču lai arī projekts ir saskaņots sen un būvatļauja arī izsniegta, sporta zāles būvniecība ir apstājusies. Birokrātisko nesaskaņu dēļ no 100 tūkstošiem eiro, kas tika piešķirti šiem mērķiem, 60 tūkstoši ir zaudēti neatgriezeniski. Pašvaldība sākumā nevarēja paņemt aizdevumu Valsts kasē, pēc tam deputāti nolēma, ka steidzamāka prioritāte ir Vecumnieku sākumskolas piebūve.

Ziņu lente
0