Astoņi pie viena galdiņa: ko piedāvā Veselības ministrija

© Sputnik / Sergey MelkonovКоктейли рождают романтическое настроение у посетителей "Ресторана Праздника Риги"
Коктейли рождают романтическое настроение у посетителей Ресторана Праздника Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija ir gatava nedaudz atvieglot dzīvi tūristiem un Latvijas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Veselības ministrija no 17. augusta piedāvā mīkstināt ierobežojumus sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, kultūras, sporta, reliģisko pasākumu rīkotājiem, kā arī atļaut pulcēties telpās līdz 1000 cilvēkiem, vēsta Mixnews.lv.

Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs plānots atļaut sēdēt pie viena galda astoņiem cilvēkiem esošo četru vietā, savukārt terasē ierobežojumu nebūs. Platība uz vienu apmeklētāju sabiedriskās ēdināšanas iestādēs var tikt samazināta no 4 uz 3 kvadrātmetriem, saglabājot divu metru distances prasību starp galdiņiem un ar nosacījumu, ka apmeklētāju skaits var būt ne vairāk par 50% no iestādes ietilpības.

Женщина из команды Путь животных, помогающей бездомным животным в период карантина, целует спасенную кошку в районе Сьюдад-Боливар, на юге Боготы, Колумбия - Sputnik Latvija
Vēl nav pienācis laiks: ar Covid-19 saistītos ierobežojumus Latvijā nemīkstinās

Tāpat sabiedriskās ēdināšanas iestādēm var atļaut strādāt līdz plkst. 2:00, nevis līdz pusnaktij, kā arī kultūras, sporta un reliģiskajām iestādēm.

Izmaiņas attiecībā uz pulcēšanos ārpustelpās netiek plānotas – joprojām drīkstēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem.

Turklāt Veselības ministrija piedāvā publicēt ceļojumiem bīstamo un nebīstamo valstu sarakstu sestdien, nevis piektdien, un noteikt konkrētu šī saraksta stāšanās spēkā brīdi, lai cilvēkiem nerodas grūtības, plānojot braucienus.

Vēl viens piedāvājums – atcelt obligātās pašizolācijas prasību cilvēkiem, kuri izslimojuši Covid-19 un spēs uzrādīt izziņu no ārsta, un atļaut cilvēkiem, kuriem ir pienākums pašizolēties, pamest dzīvesvietu, lai nodotu antivielu testu.

Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka pagaidām neredz nepieciešamību pārskatīt spēkā esošos ierobežojumus, kuri tika ieviesti Covid-19 dēļ.

Ziņu lente
0