IeM paziņoja, ka nepieļaus situācijas destabilizāciju Baltkrievijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spēku un līdzekļu šiem mērķiem ir pietiekami, apgalvo ministrs Karajevs un brīdina: jebkādi likumpārkāpumi tiks novērsti un sodīti.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Baltkrievijas Iekšlietu ministrija nepieļaus situācijas destabilizāciju republikā, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz iestādes vadītāju Juriju Karajevu.

Корреспондент Sputnik Евгений Олейник - Sputnik Latvija
Sputnik Baltkrievija korespondentu aizturēja Minskā no rīta pēc vēlēšanām

Naktī no 9. un 10. augustu Minskā un vairākās Baltkrievijas pilsētās notika nesankcionētas protesta akcijas, kuru laikā tika aizturēti gandrīz 3000 cilvēku.

"Paziņojam, ka nepieļausim situācijas destabilizāciju valstī. Spēku un līdzekļu tam ir pietiekami. Brīdinām, ka jebkādi likumdošanas pārkāpumi tiks novērsti, bet vainīgie – saukti pie likumā noteiktās atbildības," sacīja Karajevs.

Tāpat iestādes vadītājs paziņoja, ka protesta akcijas bija organizētas un cilvēkus izmantoja kā "izejmateriālu".

"Acīmredzami, ka organizatori izmantoja cilvēkus kās izejmateriālu, piesaistot dalībai nelikumīgos pasākumos. Nekautrējās izmantot tik netīru paņēmienu, kā piesegšanos ar bērniem," atzīmēja Karajevs.

Kā ziņo aculiecinieki, aizturēšanas Baltkrievijā turpinājās arī pirmdien. Patlaban oficiālas informācijas šajā sakarā nav.

Ziņu lente
0