"Latvijas Dzelzceļš" pārdod jau otro staciju

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas Dzelzceļš" turpina atbrīvoties no nevajadzīgiem īpašumiem - izsolē tiks pārdota Blīdenes stacijas ēka.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. "Latvijas Dzelzceļš" pārdot izsolē dzelzceļu stacija "Blīdene" ēku, tiek ziņots oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Brocēnu novada Blīdenes pagasta stacijas ēkas pārdošanas izsole notiks 28. augustā Rīgā, sākumcena ir 18 526 eiro. Pārdošanai piedāvātais nekustamais īpašums ietver sevī stacijas ēku, noliktavu, šķūni, tualeti un dzelzsbetona aku. Lai piedalītos izsolē, ir jāiemaksā dalības maksa 182 eiro apmērā, kā arī pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākumcenas.

Контейнерный терминал в Рижском порту - Sputnik Latvija
Ideoloģiski nepareiza nozare: Latvija iznīcina tranzītu krievu dēļ

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka "Latvijas Dzelzceļš" turpina atbrīvoties no nevajadzīgiem īpašumiem – LDz izsolē pārdos veco stacijas ēku Suntažos un ūdenstorni Ozolmuižas pagastā. "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums "LDz Cargo" grasās izlikt atvērtā izsolē 200 kravas vagonus.

Jūnijā LDz izsludināja nekustamā īpašuma pārdošanas izsoli, kurš atrodas Jelgavā Prohorova ielā 11. Tur atrodas četru stāvu ķieģeļu ēka ar pagrabtelpām, tā tika izmantota kā atpūtas vieta Jelgavas ceha brigādēm. Tāpat uz zemesgabala ir siltuma maģistrāle, ir ūdensvads un kanalizācija. Tajā pašā mēnesī "Latvijas Dzelzceļš" izsolē plānoja pārdot 46 automobiļus.

"Latvijas Dzelzceļš" vada publiskā lietojuma dzelzceļa infrastruktūru un ir vadošais uzņēmums koncernā "Latvijas Dzelzceļš".

Koncernā ietilpst seši meitasuzņēmumi: kompānija "LatRailNet" nosaka maksu par infrastruktūras izmantošana un sadala dzelzceļa jaudu; "LDz Cargo" nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, "LDz infrastruktūra" nodarbojas ar infrastruktūras būvniecību un uzturēšanu, "LDz ritošā sastāva serviss" nodarbojas ar ritošā sastāva remontu un uzturēšanu, "LDz apsardze" atbild par apsardzi, savukārt "LDz loģistika" – par loģistiku.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Latvijas Dzelzceļa" apgrozījums pērn krities par 7,5%, salīdzinot ar 2018. gadu, sastādot 337,645 miljonus eiro. Koncerna zaudējumi sastādīja 9,328 miljonus eiro, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu 14,408 miljonu eiro apmērā.

Вид на железную дорогу - Sputnik Latvija
Tagad vagoni: "LDz Cargo" izsludina izsoli

Pērn pa dzelzceļu tika pārvesti 41,49 miljoni tonnu kravu, kas ir par 7,77 miljoniem tonnu, jeb 15,8%, mazāk, nekā 2018. gadā. 79,4% šī apjoma sastādīja importa pārvadājumi (32,949 miljoni tonnu), kas ir par 18,6% mazāk, nekā 2018. gadā. Galveno kravu plūsmas daļu pa Latvijas dzelzceļiem veido partneri no Krievijas – 70,4% no visiem pārvadājumiem.

Kravu apgrozījuma krituma fonā "Latvijas Dzelzceļš" izstrādājis jaunu biznesa modeli, kuram jāpalīdz kompānijai izkļūt no krīzes. "Latvijas Dzelzceļa" jaunais biznesa modelis paredz sniegto pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot tajā jūras un automobiļu ekspeditoru pakalpojumus, kā arī termināļu un noliktavu pakalpojumus.

Ziņu lente
0