Narkologs izsmēja plānus ierobežot odekolona pārdošanu Latvijā

© Photo из личного архива Бориса ФальковаВрач-нарколог, суггестолог, магистр социальной психологии Борис Фальков
Врач-нарколог, суггестолог, магистр социальной психологии Борис Фальков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nodoms ierobežot odekolona pārdošanu neparedzētās lietošanas dēļ izskatās smieklīgi – jācīnās ar pašu alkoholisma problēmu, paziņoja ārsts-narkologs Boriss Faļkovs.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Latvijas Veselības ministrija meklē veidus, kā atrisināt kosmētisko un higiēnisko līdzekļu ar augstu spirta saturu neparedzēto lietošanu. Iestāde atzina, ka ierobežot šādu līdzekļu tirdzniecību valstī ir ārkārtīgi sarežģīti.

Drīzāk ir jācīnās ar pašu alkohola lietošanas problēmu, nevis aizliegt pārdot odekolonu, kas skan visnotaļ smieklīgi, paziņoja Sputnik Latvija ārsts-narkologs, suģestologs, sociālās psiholoģijas maģistrs Boriss Faļkovs.

"Ja mēģina padarīt sabiedrību skaidrā, tad jādomā par produkcijas izvešanu no lielveikaliem ar augstu spirta daļu – tas dos reālu iespēju mainīt situāciju. Domāju, ka odekolona lietošanas daļa kopējā alkohola apjomā ir ārkārtīgi niecīga, tādēļ tā ir cīņa ar vējdzirnavām," atzīmēja Faļkovs.

Eksperts paskaidroja, ka problēma nebeidzas vien ar to, ka cilvēki izmanto odekolonu tam neparedzētajā veidā.

Королева Великобритании Елизавета II во время своего 60-летнего юбилея правления, июль 2012 - Sputnik Latvija
Karalieni glābs alkohols. Kā pelna Elizabete II

"Tie, kam nav naudas pat vislētākajam degvīnam, meklē iespēju patērēt alkoholu pēc esošajiem līdzekļiem. Tātad problēma nav odekolona lietošanā, bet gan tajā, ka naudas trūkuma gadījumā cilvēki sāk pirkt šāda veida produkciju. Tā jau ir spilgti izteikta sociāla problēma – ja cilvēks sāk lietot odekolonu iekšķīgi," uzsvēra Faļkovs.

Pēc viņa sacītā, ir smieklīgi meklēt odekolona iekšķīgā lietošanā nozīmi, ka sabiedrība ir pakļauta alkoholismam.

"Alkohols jau vairāk nekā pusgadsimtu ir narkotisks produkts – PVO par to paziņoja jau pagājušā gadsimta 60. gados. Tas ir liels jautājums valstij – kāpēc alkohols vienalga pārdodas kopš tā brīža, ja tas ir narkotisks produkts. Alkohola pieejamības tematā ir daudz strīdīgu momentu, un ja jau valsts ķeras pie šī jautājuma, tam ir jāskar nevis odekolons, bet gan alkohola leģitimizācija sabiedrībā," nobeigumā sacīja Faļkovs.

Фальков высмеял планы ограничить в Латвии продажу одеколона
Ziņu lente
0