Latvijā būs jauna kaujas atbalsta rota un militārā bāze pamatskolas vietā

© Latvijas armija / SG Ēriks KukutisМеждународные военные учения Saber Strike в Латвии
Международные военные учения Saber Strike в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija plāno paaugstināt Nacionālo bruņoto spēku reaģēšanas iespējas un šiem nolūkiem grasās veikt konkrētus pasākumus.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Par Latvijas plāniem izveidot militāro bāzi un organizēt jaunu kaujas atbalsta rotu vēsta Bb.lv.

Latvija uzskata par savu uzdevumu celt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) reaģēšanas iespējas. Šajā sakarā valstī plānots izveidot jaunu kaujas atbalsta rotu.

Иностранные военные в Риге - Sputnik Latvija
Politologs: Baltija spēj nopelnīt tikai ASV kazarmas lomā

Turklāt Galgauskas pagastā bijušās Stāmerienas pamatskolas vietā plānots iekārtot militāro bāzi, kur tiks izvietota kaujas atbalsta rota.

Šāds lēmums tika pieņemts sadarbībā ar Gulbenes pašvaldību.

Tāpat tiek ziņots, ka, saskaņā ar Latvijas Aizsardzības ministrijas sagatavoto projektu, Gulbenes pašvaldībai no iestādes budžeta tiks piešķirti 107 516 eiro. Šī nauda aizies bijušās pamatskolas ēkas remontam.

Atliek vienīgi saņemt no valdības atļauju līdzekļu piešķiršanai, kurus paredzēts iztērēt šiem mērķiem.

Atgādināsim, ka 2019. gadā Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks palielījās tajā, ka Latvija ir uzlabojusi savas aizsardzības spējas, ka spēj pilnībā par sevi pastāvēt. Un visus "fruktiņus", kuri šķērsos tās robežas, vienkārši "izņems ārā un neitralizēs".

Taču pagaidām ir zināms vienīgi tas, ka Latvija tonnām izpērk citām Eiropas valstīm nokalpojušo tehniku un ar prieku izvieto pie sevis NATO bataljonus, tērējot naudu, lai izbūvētu ērtas kazarmas viņu izmitināšanai.

Ziņu lente
0