Iebraucējiem Latvijā no KF ar personīgajiem auto jāaizpilda pašizolācijas deklarācija

© Sputnik / Sergey MelkonovВъезд на российский пограничный пункт пропуска Бурачки
Въезд на российский пограничный пункт пропуска Бурачки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkiem, kuri ierodas ar personīgajām automašīnām Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, būs jāiesniedz savi dati Robežsardzes dienestam vai SPKC un jāaizpilda dokuments par pašizolācijas ievērošanu.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. No 1. augusta personām, kas ierodas ar personīgajām automašīnām Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, būs jāaizpilda deklarācija par pašizolācijas ievērošanu, informēja veselības ministre Ilze Viņķele, vēsta tvnet.lv.

Viņu pienākums ir iesniegt datus Valsts robežsardzes dienestam vai Slimību profilakses un kontroles centram.

Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Skolēniem un studentiem jaunajā mācību gadā būs jāievēro jauni kārtības noteikumi

No 16. jūlija šī prasība attiecināta uz visiem, kuri ierodas Latvijā ar starptautisko pasažieru transportu. Prasība reģistrēties attiecas arī uz tiem, kuri ierodas Latvijā ar privātajām lidmašīnām un jahtām.

Vispirms dati par iebraucējiem tiks apkopoti dokumentu formātā, tomēr dažu nedēļu laikā plānots izstrādāt elektronisko sistēmu. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits informēja, ka iebraucēju elektroniskās reģistrācijas sistēmu izstrādā starptautiskā lidosta "Rīga" – vispirms pati savām vajadzībām, pēc tam tā tiks adaptēta arī citām nozarēm.

Iebraucēju anketas tiks apstrādātas atbilstoši saslimstības rādītājiem valstī, no kuras viņi ieradušies. Informācija tiks nodota SPKC un Valsts policijai. Dati par iebraucējiem tiks glabāti 14 dienas.

Ziņu lente
0