Latvijā diennakts laikā atklāts viens jauns Covid-19 gadījums

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pandēmijas sākuma Latvijā ir veikti 193 445 koronavīrusa testi, atklāti 1220 inficētie, pašlaik izveseļojušies 1052 cilvēki, miris 31.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Latvijā pēdējās diennakts laikā ir veikti 1574 koronavīrusa testi, atklāts viens jauns inficēšanās gadījums, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā epidēmijas laikā valstī ir veikti 193 445 Covid-19 testi, 1220 no tiem izrādījās pozitīvi, 1052 cilvēki izveseļojās, miris 31.

Pēdējās diennakts laikā neviens ar Covid-19 inficētais nav nonācis slimnīcā. Stacionāros turpina ārstēties divi pacienti, abiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā pēc ārstēšanās no Covid-19 no slimnīcām izrakstīti 190 cilvēki.

Latvijas koronavīrusa izplatības rādītāji ir tik zemi, ka cilvēki var padomāt, ka briesmas bija pārspīlētas. Taču mums zināmie ASV, Itālijas un citu valstu piemēri parāda, ka tas tā nav un ka Covid-19 un ar to saistītie veselības traucējumi var strauji palielināt nāvju skaitu, paziņoja iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele.

"Šobrīd aina ar Covid-19 inficēšanos iedrošina. Pagājušajā nedēļā bija trīs uzliesmojumi, kurus visus izdevās atsekot. Saņēmām 13 inficētos dienā, taču mēs operatīvi ar to tikām galā, izsekojām visus kontaktus, ar šiem cilvēkiem strādā infektologi," pastāstīja Viņķele.

Viņa atgādināja: līdz vasaras beigām katrs gribētājs Latvijā var nodot valsts apmaksātas koronavīrusa analīzes. Pierakstīties var pa tālruni 8303. Ja simptomu nav, var atbraukt ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu – ja lieto sejas masku, kā arī atnākt ar kājām. Ja simptomi ir, iepriekš ir jāsazinās ar ģimenes ārstu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 16,6 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 657 tūkstoši cilvēku ir miruši un vairāk nekā 10,2 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0