Valdība atbalstīs kultūras organizācijas ar naudu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni 2,3 miljoni eiro piešķirti kompensācijām uzņēmumiem un organizācijām, kuras nodarbojas ar masveida kultūras pasākumu organizēšanu un rīkošanu.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Uzņēmumu un organizāciju atbalstam, kuri nodarbojas ar kultūras pasākumu rīkošanu un ir cietuši no ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 pandēmiju, tiks piešķirti 2,3 miljoni eiro, raksta Tvnet.lv ar atsauci uz Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) datiem.

Šis atbalsts palīdzēs daļēji kompensēt uzņēmumiem izdevumus, kas ir saistīti ar darbības nepārtraukšanas nodrošināšanu, kas tika ierobežota ierobežojumu periodā.

Деньги в пластиковом стакане в руке бедняка - Sputnik Latvija
Kariņu neizbrīnīja tas, ka ar 64 eiro nevar izdzīvot

Summa, kas tiks izmaksāta vienai juridiskai personai, nepārsniegs 5000 eiro. Kompensācija pienākas par ikmēneša maksājumiem, zemes un telpu īri, komunālajiem un sakaru pakalpojumiem, IT sistēmu uzturēšanu, grāmatvedības un apsardzes pakalpojumiem, apdrošināšanu laika posmā no 2020. gada 13. marta līdz 30 septembrim. Atbalsts segs 75% izdevumu.

Neskaitot to, kompensācijas izmaksas daļēji segs izdevumus darbinieku algām, 75% no izmaksātās algas, taču ne vairāk par 700 eiro.

Dokumenti kompensācijas izmaksai no juridiskajām personām tiek pieņemti no 3. līdz 20. augustam, otrais posms – no 1. līdz 21. oktobrim.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka kultūras ministrs Nauris Puntulis piedāvāja valdībai ķerties klāt kultūras objektu būvniecībai, lai iesildītu ekonomiku koronavīrusa krīzes periodā.

Turklāt, pēc Puntuļa domām, ir jāpiešķir nauda modernās mākslas muzeja un vienotās mediju ēkas būvniecībai, Latvijas Nacionālās operas ēkas rekonstrukcijas trešajai kārtai un citiem jautājumiem, kuri gadiem ilgi stāvējuši uz beigtas vietas.

Ziņu lente
0