Ceļošanai nedrošo valstu sarakstā Latvija iekļāvusi vēl vienu valsti

© REUTERS/Nacho DoceТуристы прибывают в аэропорт
Туристы прибывают в аэропорт  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija ar Covid-19 gadījumu skaita izaugsmi pasaulē pastāvīgi mainās, tādēļ Slimību profilakses un kontroles centrs pastāvīgi atjauno "sarkano" valstu sarakstu, pēc kuru apmeklēšanas jāpavada divas nedēļas pašizolācijā.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Covid-19 gadījumu skaita pieauguma Čehijā dēļ, Latvija un Igaunija iekļāva šo valsti ceļošanai nedrošo valstu sarakstā, tādēļ ierodoties no Čehijas nāksies pavadīt divas nedēļas pašizolācijā, raksta Radio Prāga ar atsauci uz Čehijas ĀM.

Ārpolitikas iestādes vadītājs Tomašs Petršičeks pastāstīja, ka patlaban ES robežās nav kopīgu kritēriju riska līmeņa noteikšanā, kas apgrūtina situāciju.

Пограничная охрана Латвии - Sputnik Latvija
Latvijā iebraucošo anketēšana ir bezjēdzīga: SPKC un policijai nav laika papīriņiem

"Dažās valstīs slieksnis sastāda 10 inficēšanās gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku, citās – 50 gadījumus. Es vēlos apspriest to ar kolēģiem no ES," paziņoja Petršičeks.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) iekļāva valstu sarakstā, pēc kuru apmeklēšanas nāksies ievērot divu nedēļu pašizolāciju, Horvātiju.

Atgādināsim, ka SPKC un Veselības ministrija joprojām neiesaka bez nepieciešamības izbraukt ārpus Latvijas, jo epidemioloģiskā situācija pastāvīgi mainās.

Pirmajā vietā starp ES un EEZ valstīm joprojām ir Zviedrija, tur tiek atzīmēti 103,4 Covid-19 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Otrajā vietā seko Luksemburga ar 90,7 gadījumiem uz 100 tūkstošiem cilvēku, trešajā vietā ir Portugāle – 47,7 gadījumi uz 100 tūkstošiem.

Ziņu lente
0