Iepakoja pankūkas ar nemazgātām rokām: antisanitārie apstākļi Rīgas Centrāltirgū

© Sputnik / Sergey MelkonovМолочный павильон на Центральном рынке
Молочный павильон на Центральном рынке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārdevēji bez maskām un cimdiem iepako preci, kasa matus un aiztiek telefonu tieši aiz letes: Rīgas iedzīvotāji sūdzas par pilnu higiēnas trūkumu Rīgas Centrāltirgū.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Raidījumā "Bez Tabu" rīdzinieki novērtēja sanitāros apstākļus Rīgas Centrāltirgū, un no viņu aizrādījumiem uznāk šausmas, raksta Rus.lsm.lv.

Kāda rīdziniece pastāstīja, ka savām acīm redzējusi pārdevēju, kura ar rokām bez cimdiem iepakoja pankūkas, pēc tam sāka griezt sieru, pēcāk sāka kasīt galvu un beigās paņēma telefonu rokās. Nekādu pazīmju par roku mazgāšanu vai vismaz to apstrādāšanu ar antiseptisko līdzekļi nebija.

Turklāt tiek atzīmēts, ka sieru, kurš tika sagriezts ar rokām bez cimdiem, pārdevēja pēcāk laipni piedāvā pagaršot, pastiepjot to pircējam ar tām pašām plikajām rokām.

Vēl viens tirgus apmeklētājs pievērsa uzmanību tam, ka viņš vispār nav redzējis nevienu pārdevēju cimdos un sejas aizsargmaskā.

Супермаркет в Риге - Sputnik Latvija
Pārbaudes pārtikas veikalos un kafejnīcās: pārkāpumi atklāti 40% gadījumu

Un raidījuma "Bez Tabu" reportieri apstiprina šīs nemierinošās ziņas. Maz kurš pārdevējs strādā cimdos. Tiesa, ir atbildīgāki tirgotāji. Viņi uzvelk vienu cimdu vai ņem preci ar roku mazā celofāna maisiņā.

Latvijas Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) komentēja situāciju, atzīmējot, ka bieži rīko pārbaudes tirgū. Šogad jau ir bijušas 119 pārbaudes. Vienpadsmit pārbaudes notika piena paviljonā.

Un kā norādīja Latvijas PVD pārstāve Tatjana Marčenkova, gadījumā ar pārdevēju un sieru tika pārkāptas visas iespējamās sanitāri higiēniskās prasības.

Tostarp Marčenkova uzsvēra, ka iepakot produktus drīkst tikai vienreizlietojamos cimdos, kuri ir jāizmet pēc iepakošanas un jāaizstāj ar citiem.

Ja runā par aizsargmasku lietošanu, tad šeit ir vērts atcerēties, ka pēc vairuma Covid-19 izplatības apturēšanas nolūkos ieviesto ierobežojumu atcelšanas aizsargmaskas pārstāja būt obligātas, atrodoties publiskās vietās.

Ziņu lente
0