Saeimas deputāte sūdzas par slimnīcu Rīgā augsto sejas masku cenu dēļ

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasЗапуск производства тканевых масок
Запуск производства тканевых масок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas neatkarīgā deputāte Linda Liepiņa pievērsusi uzmanību, pēc viņas domām, pārlieku augstajām higiēnisko masku cenām kādā Rīgas slimnīcā, jo Latvijā maskas nēsāšana veselības aprūpes iestādēs vēl joprojām ir obligāta, tātad tām jābūt pieejamām.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Saeimas neatkarīgā deputāte Linda Liepiņa Rīgas 1. slimnīcā par sejas masku samaksājusi 1,5 eiro. Tāda cena viņai nepatika, un savu sašutumu viņa atklāja Facebook lietotājiem, raksta Bb.lv.

"1,50 eiro par parastu sejas masku," konstatēja Liepiņa un pievienoja publikācijai čeka fotogrāfiju.

Jāpiebilst, ka patlaban masku nēsāšana veselības aprūpes iestādēs apmeklētājiem un pacientiem ir obligāta.

"Interesanti, no kurienes piegādāti mutes aizsegi Rīgas 1.slimnīcai un cik liela ir peļņa uz šo "obligāto pasākumu"? Ļoti negribētos uzzināt, ka par tiem vienreiz jau samaksāts no nodokļu maksātāju naudas. Būs jāpavaicā, lai gan visticamāk atbildēs, ka šis būs komercnoslēpums. Ir kāda ārstniecības iestāde, kur par šīm maskām tiek iekasēts vēl vairāk?" sašutusi apjautājās politiķe.

Iepriekš vēstīts, ka, saskaņā ar Ekonomikas ministrijas datiem, pieci vai seši uzņēmumi Latvijā plāno ražot maskas. Tiem bija jāsāk darbs maija vidū, taču tas nenotika, jo ārvalstu laboratorijas, kas var sertificēt individuālās aizsardzības līdzekļus, ir pārlieku noslogotas.

Tiklīdz radīsies iespēja, masku ražošana Latvijā tiks sākta nekavējoties. EM uzskata, ka tas notiks tuvākajā laikā.

Ziņu lente
0