Jaunāko klašu skolēni apmeklēs skolu arī Covid-19 otrā viļņa gadījumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1.-6. klašu audzēkņu mācības klātienē plānots nodrošināt arī Covid-19 iespējamā otrā viļņa apstākļos, paziņoja izglītības ministre Ilga Šuplinska.

RĪGA, 22. jūlijs — Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija gatavojas atjaunot skolēnu mācības klātienē no 1. septembra. Covid-19 otrā viļņa gadījumā iespējamas attālinātas mācības vecāko klašu skolēniem, tomēr 1.-6. klašu skolēni varētu palikt skolās arī otrā viļņa gadījumā, paziņoja izglītības ministre Ilga Šuplinska Latvijas televīzijas pārraidē "Rīta panorāma".

Viņa konstatēja, ka patlaban pamatplāns paredz bērnu atgriešanos skolās līdz ar mācību gada sākumu. Tomēr plāns "B" paredz tālmācības ar dažām izmaiņām salīdzinājumā ar pirmo, pavasarī gūto pieredzi. Pagaidām nav apspriests saslimstības slieksnis, pēc kura izglītības iestādēm būs jāpāriet pie tālmācībām.

Илга Шуплинска - Sputnik Latvija
Šuplinska: fizikas skolotāju trūkumu var novērst ar "Tava klase" palīdzību

Šuplinska uzsvēra, ka 1.-6. klasēs mācības klātienē, iespējams, turpināsies arī Covid-19 otrā viļņa gadījumā – jaunāko klašu skolēniem ir grūtāk mācīties bez pasniedzēju atbalsta.

Taujāta, kāds būs darbību algoritms, ja kādā skolā tiks fiksēts ar koronavīrusu inficēts cilvēks, Šuplinska atbildēja, ka tas būs atkarīgs no konkrētās situācijas. Ja audzēkņu skaits skolā ir liels, var būt nepieciešama īslaicīga pāreja pie tālmācībām, bet skolā ar lielu skaitu brīvu telpu tas, iespējams, nebūs nepieciešams.

Patlaban IZM strādā pie vienotas tiešsaistes platformas tālmācībām. Politiķe informēja, ka nav plānots izstrādāt jaunu IT risinājumu, resors vēlas adaptēt labāko no esošajiem. Šobrīd izanalizētas aptuveni piecas tālmācību platfoemas. Tuvākajā laikā plānots izsludināt iepirkumu vienas platformas izvēlei, tad visas skolas izmantošos vienotu instrumentu.

IZM organizē arī digitālās pratības kursus pedagogiem, jo aptaujas rāda, ka aptuveni trešajai daļai skolotāju ir vien pamatzināšanas informācijas tehnoloģiju jomā.

Šuplinska akcentēja, ka neuzskata par vajadzīgu pārskatīt skolotāju slodzi sakarā ar mācību formāta izmaiņām, lai arī sagatavošanās tālmācībām prasa laiku.

Ziņu lente
0