Latvijas ārsts izkritizēja varasiestāžu lēmumu ieviest pašizolācijas režīmu Latvijā

© AP Photo / Markus SchreiberГраффити на тему коронавируса в Берлине
Граффити на тему коронавируса в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušā Latvijas Ārstu biedrības vadītāja Pētera Apiņa domām, valdības lēmums izolēt cilvēkus mājās bija vislielākā kļūda.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Ārsts-sabiedriskais aktīvists Pēteris Apinis uzskata, ka vislielākā valdības kļūda pandēmijas apstākļos bija kampaņa ar nosaukumu "sēdi mājās", raksta Bb.lv.

"Veselības ministrei Viņķelei ir tikai viens – savējais – viedoklis. Jebkurš cits viedoklis viņā raisa dusmas. Domāju, visi pieņemtie izolācijas, karantīnas, masku lietošanas, medicīnas iestāžu slēgšanas pasākumi lielā mērā bija tikai un vienīgi politiski lēmumi," uzskata Apinis.

Сотрудники Полиции самоуправления патрулируют парк в Риге - Sputnik Latvija
Par pašizolācijas režīma neievērošanu ārzemniekiem anulēs vīzas un uzturēšanās atļaujas

Profesionālais mediķis uzskata, ka valdība iztērējusi testiem jau aptuveni 35 miljonus eiro un ir gatava iztērēt vēl vairāk.

"Ieguldot šādu naudu kompensējamajos onkoloģiskajos medikamentos vai invazīvās kardioloģijas/angiogrāfijas attīstībā Daugavpilī, Liepājā un Valmierā, mūsu ieguvums cilvēku dzīvildzē būtu nesalīdzināmi lielāks," uzskata ārsts.

Apinis ir pārliecināts, ka ar laiku koronavīruss pašlimitēsies, smagi slimu būs krietni mazāk, jebkādā formā izslimojušie vairs neinficēsies no jauna un nebūs infekcijas pārnēsātāji.

"Ar lielu varbūtību slimība radīs pastāvīgu imunitāti," uzskata ārsts.

Visā pandēmijas laikā, saskaņā ar vakardienas datiem, Latvijā ir veikti 180 928 izmeklējumi. Kopumā ir atklāti 1192 inficētie, no kuriem 1022 cilvēki izveseļojās, bet 31 cilvēks ar Covid-19 nomira.

Ziņu lente
0