ES izslēdza divas valstis no braucienu ierobežojumu atcelšanai ieteicamo saraksta

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasСтраны мира. Черногория
Страны мира. Черногория - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas valstis ir izslēgtas no saraksta, ar kurām ES iepriekš ieteica atcelt braucienu ierobežojumus.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Eiropas Savienība saīsināja trešo valstu sarakstu, ar kurām ieteicams atcelt neobligāto braucienu ierobežojumus, izslēdzot no tā Serbiju un Melnkalni, teikts ES Padomes paziņojumā.

Saraksts tika pārskatīts pirmo reizi kopš pieņemšanas brīža, tā notiks reizi divās nedēļās.

Atjaunotajā sarakstā figurē Alžīrija, Austrālija, Kanāda, Gruzija, Japāna, Maroka, Jaunzēlande, Ruanda, Dienvidkoreja, Taizeme, Tunisija, Urugvaja, ka arī Ķīna ar nosacījumu, ka tiek apstiprināta ES rezidentu ieceļošanas brīvība. Serbija un Melnkalne no šī saraksta ir izslēgtas.

Сотрудники Полиции самоуправления патрулируют парк в Риге - Sputnik Latvija
Par pašizolācijas režīma neievērošanu ārzemniekiem anulēs vīzas un uzturēšanās atļaujas

Kritēriji, uz kuru pamata ES sastāda sarakstu, ir epidemioloģiskā situācija valstī, koronavīrusa izplatības savaldīšanas pasākumi, kā arī "ekonomiskie un sociālie faktori". Epidemioloģisko rādītāju skaitā figurē jaunu inficēšanās gadījumu skaita stabilizācijas vai samazināšanās tendence pēdējo divu nedēļu laikā, kā arī vidējais inficēto skaits uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kuram jāatbilst vai ir jābūt mazākam par analoģisko ES rādītāju pēc 2020. gada 15. jūnija rādītāja.

Eiropas Savienības valstu padome iepriekš ieteica pakāpeniski atcelt ierobežojumus braucieniem ārpus ES, saskaņojot valstu sarakstu, kurām robežas varēs sākt atvērt no 1. jūlija. Valstis, ar kurām bija piedāvāts atcelt braucienu ierobežojumus, bija 15, ieskaitot Ķīnu.

Turklāt Andoras, Monako, Sanmarīno un Vatikāna iedzīvotājiem ir jābūt uzskatītiem kā ES rezidentiem, pielietojot šo rekomendāciju.

Ar Šengenu asociētās Islande, Lihtenšteina, Norvēģija, Šveice pievienojās ES rekomendācijai par robežu atvēršanu no 1. jūlija.

Ziņu lente
0