Lidostas "Rīga" pasažieru plūsma pieaug: kad atlaistos sāks pieņemt atpakaļ

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas lidostas pasažieru plūsma pakāpeniski pieaug, taču līdz agrākajiem rādītājiem tai vēl ir tālu. Ko sagaida lielākā aviosatiksmes mezgla vadība Baltijas valstīs.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Starptautiskajā lidostā "Rīga" jūlijā apkalpos divarpus reizes lielāku pasažieru skaitu nekā mēnesi iepriekš, līdz pirmskrīzes rādītājiem ceļš vēl ir tāls, intervijā TV3 sacīja lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Viņa konstatēja, ka šobrīd piepildās reālistiskās prognozes par pakāpenisku pasažieru plūsmas pieaugumu.

Jūnijā lidostā apkalpoti 55 000 pasažieru – tikai 7% no pagājušā gada attiecīgajā mēnesī apkalpoto pasažieru skaita, savukārt jūlijā apkalpoto pasažieru skaits varētu sasniegt 130 tūkstošus – 15% no 2019. gada jūlija rādītāja.

Odiņa pastāstīja, ka šogad lidostā "Rīga" varētu apkalpot kopumā 2,2 miljonus pasažieru, tātad apmēram 20% no pagājušajā gadā apkalpoto pasažieru skaita. Pēc viņas vārdiem, lidosta varētu sākt pamazām pieņemt darbā darbiniekus, kuri pavasarī tika atlaisti, kad tiks sasniegti 20% no pagājušā gada pasažieru apgrozījuma.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Neļauj vīrusam ceļot: Rīgas lidosta atsāk darbu

Odiņa norādīja, ka sākotnēji lidosta plānoja atlaist 570 darbiniekus, taču reāli tika atbrīvoti 350 cilvēki.

Šī gada aprīlī lidostas "Rīga" vadības prognozes bija drūmākas – valdīja uzskats, ka šogad lidostā varētu apkalpot kopumā 1,6 miljonus pasažieru, bet nākamgad – 4,6 miljonus pasažieru.

Pērn lidosta "Rīga" apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru – par 10,5% vairāk nekā 2018. gadā, šī gada pirmajā pusgadā – 1,3 miljonus pasažieru, par 62,9% mazāk nekā 2019. gada attiecīgajā periodā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Koronavīrusa pandēmijas pirmajā posmā tā bieži kļuva par vārtiem jauniem pacientiem ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņos – Lietuvā un Igaunijā. Līdzīgi gadījumi parādījušies arī tagad, pēc aviosatiksmes atjaunošanas.

Ziņu lente
0