Jurkāns iesaka Latvijai atteikties no jauna Krievijai nedraudzīga soļa

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atņemt Krievijas pilsoņiem uzturēšanās atļaujas Latvijā pašizolācijas pārkāpumu dēļ, - tas nozīmē spert vēl vienu soli, lai pagrieztu muguru Krievijai.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ierosinājis koronavīrusa apstākļos atņemt vīzas un uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kuri neievēro obligāto 14 dienu karantīnu pēc robežas šķērsošanas.

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns tādu ierosinājumu uzskata par "necivilizētu gājienu".

"Kāpēc cilvēkus vajag sodīt divas reizes? Izolācija, principā, ir mājas arests. Ja kāds to pārkāpj, piespriediet likumā paredzēto sodu. Uzturēšanās atļaujas atņemšana ir jau no citas kategorijas," Jurkāns teica sarunā ar Sputnik Latvija.

Jurkāns uzskata, ka tas nozīmētu spert vēl vienu soli, lai pagrieztu muguru Krievijai.

"Ierosinājums vērsts pret Krievijas pilsoņiem un citiem Latvijā esošajiem viesiem. Ko viņiem iesākt, ja viņus nolems izraidīt, bet valsts, no kuras viņi ieradušies, ir slēgta," vaicāja Sputnik sarunbiedrs.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: neviena valsts nebija gatava pandēmijai, Latvija nav izņēmums

Vakar Latvijas valdība apsprieda iespējamos pasākumus pret atbraucējiem ar mērķi ierobežot koronavīrusa izplatību. Ministru kabineta locekļi atbalstīja ĀM ierosinājumu apturēt vīzu izsniegšanu uz termiņuzturēšanās atļaujas pamata valstīs ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju. Šodien diskusija par ierobežojošajiem pasākumiem turpināsies.

Veselības ministrijas dati liecina, ka Latvijā fiksēti 1175 Covid-19 infekcijas gadījumi, 31 cilvēks miris, 1022 izveseļojušies. Republikā ieviesti vairāki ierobežojumi kultūras, sporta un izklaides iestādēm, kā arī sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

Ziņu lente
0