Līdz galam skrūves nepievilks: skolas Latvijā sāks darbu 1. septembrī

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88
День знаний в Рижской средней школе №88 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolēni Latvijā varēs 1. septembrī doties uz skolu, neskatoties uz Covid-19 nesenajiem uzliesmojumiem, uzskata Ilze Viņķele.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Latvijas varasiestādes pagaidām nepārskata plānus par mācībām klātienē skolās no 1. septembra, informēja veselības ministre Ilze Viņķele Latvijas televīzijas ēterā.

Politiķe konstatēja, ka aizvadītajā nedēļā reģistrētie Covid-19 saslimstības uzliesmojumi ir lokāli un nerada nepieciešamību atcelt skolēnu atgriešanos klasēs septembrī. Viņķele atzīmēja, ka visi cer – septembrī bērni varēs atkal apmeklēt skolu.

Мужчина в пустом ресторане в Пекине  - Sputnik Latvija
Divu Rīgas restorānu apmeklētājiem nāksies divas nedēļas sēdēt mājās

Izglītības ministrija plāno jūlija beigās sagatavot detalizētāku mācību procesa organizācijas plānu.

Ministre pastāstīja, ka Covid-19 reģistrēto gadījumu skaita pieaugums liecina: vīruss vēl aizvien cirkulē un līdz vakcīnas parādīšanās brīdim varasiestādes turpinās darbu līdzšinējā režīmā: vājinās ierobežojumus, skatīsies uz rezultātu un nepieciešamības gadījumā atkal ieviesīs ierobežojumus.

Politiķe atzīmēja, ka pagājušajā nedēļā reģistrētie gadījumi saistīti ar sabiedriskās ēdināšanas vietām – divām Rīgā un vienu Liepājā. Tāpēc šajā sfērā pieņemti stingrāki ierobežojumi.

Atgādināsim, ka aizvadītajā nedēļā divas dienas pēc kārtas tika fiksēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi di4enā, pēc tam jaunu gadījumu skaits sasniedza 13 un 11 dienā.

11. martā Pasaules veselības organizācija izsludināja koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. PVO dati liecina, ka pasaulē fiksēti vairāk nekā 12,5 miljoni gadījumu, vairāk nekā 561 tūkstotis cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0