Lavijā miris Covid-19 pacients

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasТесты на коронавирус
Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diennakts laikā Latvijā fiksēts viens jauns Covid-19 gadījums, viens cilvēks miris. Patlaban valstī reģistrēti 1174 koronavīrusa gadījumi, 31 cilvēks miris.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Aizvadītās diennakts laikā Latvijā veikti 996 testi, fiksēts viens jauns Covid-19 gadījums, viens cilvēks miris, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Mirušais paciens piederēja pie 90-95 gadu vecuma grupas, viņam bija vairākas hroniskas slimības.

Patlaban slimnīcās ārstējas 4 pacienti, vierns no viņiem ir smagā stāvoklī.

Kopumā kopš epidēmijas sākuma valstī fiksēti 1174 Covid-19 gadījumi, izveseļojušies 1019 cilvēki, 31 pacients miris. Latvijā kopā veikti 169 943 izmeklējumi.

Iepriekš Pasaules veselības organizācijas speciālisti norādīja, ka cerība uz koronavīrusa ātru izzušanu ir ļoti maza. PVO ārkārtējo situāciju programmas vadītājs Maiks Raiens informēja, ka iespēja pilnībā atbrīvoties no vīrusa savā teritorijā ir tikai salu valstīm, taču pat tur liels ir risks, ka Covid-19 tiks ievazāta no citām valstīm, kad robežas atvērsies.

Raiens atzīmēja, ka koronavīrusa izplatības risks saglabāsies vienmēr. Vīruss var cirkulēt gan valsts iekšienē, gan iekļūt no citas teritorijas. Ievestas Covid-19 gadījumā inficēšanās būs reta, atliks tikai izolēt cilvēkus, lai izvairītos no uzliesmojuma. Daudz nopietnāku risku rada lieli saslimstības perēkļi, kas var veidoties pēc masu pasākumu apmeklējuma.

Ziņu lente
0